Tratamentul naturist al varicelor. Acestea sunt alimentele-medicament

0 473

Varicele sunt o afectiune caracterizata de dilatarea permanenta patologica a venelor datorita pierderii tonicitatii peretilor vasculari, ca urmare a unor procese inflamatorii, a insuficientei congenitale sau dobandite a valvelor sau din cauza unui baraj in circulatia de intoarcere, a cresterii presiunii sanguine.
Boala poate sa apara inca de la varste relativ mici (25-30 de ani), dar situatiile cele mai grave se intalnesc la persoanele in varsta, la care deja boala a evoluat mult, generand o adevarata suferinta: de la dureri ale picioarelor, greutate in deplasare, aparitia ulceratiilor varicoase etc. S-a constatat faptul ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii la aparitia acestei boli si de asemenea, cei care au o profesiune care implica sa stea mult in picioare sau cei care merg mult pe jos.

Avand in vedere complexitatea bolii si a factorilor cauzatori, nu vom putea surprinde in cele ce urmeaza decat o parte a cazurilor ce pot beneficia de tratamentul naturist. Vom prezenta intr-o prima faza o serie de observatii general valabile in tratamentul majoritatii formelor de varice, indiferent de localizarea lor. Dupa realizarea acestei prime etape, cu rol reglator si purificator pentru intregul organism (si care de la caz la caz poate sa dureze 3 saptamani – 2 luni), se poate trece, daca mai este necesar, la folosirea remediilor speciale contra varicelor.

S-a constatat ca aceasta tulburare este frecventa la persoanele care stau mult in picioare, la persoanele care prezinta anumite predispozitii ereditare, in starile de post-graviditate etc. Dar un alt factor generator al acestei boli este alimentatia defectuoasa. Alimentele care ingreuneaza si intoxica organismul conduc la o scadere a tonusului vaselor sanguine si musculaturii specifice care sustine tonusul venelor. Erorile alimentare care conduc la aparitia varicelor sunt: excesul de carne si alimente prajite, excesul de dulciuri si produse zaharoase, excesul de grasimi, folosirea margarinei, a alimentelor chimizate si care contin aditivi alimentari. Aceste alimente trebuie sa fie complet eliminate inca de la inceputul tratamentului, ele fiind inlocuite cu o alimentatie bogata in cruditati.

Alimentele-medicament cele mai eficiente in astfel de situatii sunt:

1. Macris crud (Rumex acetosa si Oxalis acetosa);
2. Fructe proaspete: capsuni (cura), afine, castane comestibile, lamaie, mere (sucul de mere, otet), piersici, coacaze, coacaze rosii, dude, citrice;
3. Legume proaspete: asmatui, telina (frunze proaspete), seminte de loboda (cand apar in asociere cu constipatie), patrunjel (frunze)
4. Cereale: orz verde, hrisca (este un tonic exceptional pentru vasele sanguine);
5. Condimente si suplimente alimentare: rozmarin, urzica, sofran, coada calului;
6. Ulei de floarea soarelui obtinut prin presare la rece;
7. Produse apicole: laptisor de matca, miere lichida;
8. Papadie (salata);
9. Maceratele medicinale din plante amare sau amarui (in loc de ceai);
10. Cura cu cirese (2 zile se consuma doar cirese).

Renuntati la obiceiurile nocive
Fumatul, consumul de alcool si chiar consumul de carne si grasimi in exces sunt factori care reprezinta obstacole in tratarea acestei boli.

loading...