• Home
  • Sănătate
  • Trei plante care te ajută după masa îmbelşugată de Paşte

Trei plante care te ajută după masa îmbelşugată de Paşte

somn cu ceai 1

Persoanele care prezintă diverse afecțiuni la nivelul tubului digestiv se pot confrunta cu disconfort după mesele copioase de sărbători. Din fericire, remediile din plante pot fi de mare ajutor în astfel de situații. Află care sunt acestea!

Turmericul previne îngrășarea ficatului
În afară de curcumină, turmericul mai conține, în concentrații semnificative, fier, mangan și potasiu. Turmericul este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți și este de ajutor în prevenirea acumulării de grăsimi la nivelul ficatului, ceea ce ar putea duce la steatoza hepatică. Pe lângă atenția sporită pe care trebuie să o acorzi alimentației, dacă ai probleme de acest tip, poți folosi pudra de turmeric ca remediu natural pentru eliminarea depozitelor de grăsime, preparând-o astfel: pune 500 ml de apă la fiert, adaugă o linguriță de pudră de turmeric și lasă să fiarbă amestecul10 minute. După ce s-a răcit ceaiul, strecoară-l și bea câte o cană cu ceai pe zi.

Mușețelul combate refluxul gastroesofagian
Cu un efect cicatrizant, antispastic și antiinflamator, mușețelul este un aliat puternic împotriva refluxului gastroesofagian, afecțiune care se manifestă prin simptome precum arsuri, eructații (râgâieli), regurgitații și senzație de arsură în piept. Ceaiul de mușețel diminuează inflamația de la nivelul mucoasei tubului digestiv și, totodată, îmbunătățește digestia. Preapară ceaiul dintr-o linguriță de plantă pe care o adaugi peste 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute, apoi strecoară. Bea câte trei căni cu ceai pe zi, între mese.

Continuarea pe click.ro

Parteneri