• Home
  • Prima
  • UDMR cere anularea acordului dintre MAI şi BOR: „Pune în pericol toată țara. Este discriminatoriu”

UDMR cere anularea acordului dintre MAI şi BOR: „Pune în pericol toată țara. Este discriminatoriu”

UDMR solicită premierului Ludovic Orban să ceară ministrului de Interne anularea acordului dintre MAI şi Biserica Ortodoxă Română privind sărbătorile de Paşte, susţinând că Marcel Vela „ignoră” starea de urgenţă declarată de şeful statului, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern şi pune, astfel, „în pericol” toată ţara şi siguranţa populaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al UDMR, acordul BOR – MAI este şi „discriminatoriu” faţă de credincioşii de rit catolic şi protestant. „Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială şi responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii”, se susţine în comunicat.

„Prin noile decizii anunţate, ministrul de Interne se pregăteşte, practic, să anuleze toate rezultatele obţinute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei. (…) În mod cert, relaxarea restricţiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătăţii publice şi – după toate previziunile – ar avea drept consecinţă o creştere drastică a numărului de infecţii şi decese. De asemenea, acordul dintre MAI şi BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei ţări care se pregăteşte să se redreseze economic în această situaţie de o gravitate fără precedent”, afirmă UDMR, potrivit Agerpres.

În opinia reprezentanţilor Uniunii, măsura luată „ar însemna prelungirea stării de urgenţă, menţinerea măsurilor restrictive şi întârzierea reluării activităţilor economice”.

„Solicităm premierului să nu susţină acest demers şi să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgenţă şi în momentul prelungirii acesteia. Paşte binecuvântat tuturor!”

Parteneri