Un renumit chirurg cardiolog dezvăluie care sunt adevăratele cauze ale afecțiunilor cardiovasculare!

 

Aceasta este confesiunea chirurgului cardiolog Dr. Dwight Lundell, o confesiune devenita intr-un foarte scurt timp virala in toata lumea.
“Noi, medicii, datorita pregatirii noastre, cunostintelor si autoritatii pe care o reprezentam, dobandim in cele mai multe dintre cazuri un ego destul de mare, care tinde sa ne impiedice sa recunoastem atunci cand gresim. Asa ca, iata! Recunosc deschis ca am gresit. Chirurg cardiolog fiind, cu peste 25 de ani de experienta, perioada in care am efectuat peste 5.000 de interventii chirurgicale pe cord deschis, astazi este ziua in care voi incerca sa indrept raul facut cu ajutorul unor dovezi medicale si stiintifice.
M-am pregatit timp de mai multi ani de zile alaturi de multi alti medici proeminenti, medici etichetati ca fiind “formatori de opinie”. Sufocati de literatura de specialitate, noi formatorii de opinie, am insistat asupra faptului ca afectiunile cardiovasculare sunt rezultatul nivelurilor mari de colesterol din sange.
Singura terapie acceptata era reprezentata de prescrierea de medicamente pentru scaderea colesterolului si de recomandarea unei diete care restrictiona sever aportul de grasimi. In cazul celei din urma, desigur, am insistat asupra scopului sau de a duce la scaderea colesterolului si la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Abaterile de la aceste recomandari erau considerate a fi de natura eretica si putea duce, eventual, la deschiderea unor cazuri de malpraxis.
Aceste recomandari nu mai pot fi aparate din punct de vedere moral si stiintific. Descoperirile care au avut loc in urma cu cativa ani, descoperiri potrivit carora inflamatia peretelui arterelor este cauza reala a afectinilor cardiovasculare, ne conduce incet catre o schimbare de paradigma in ceea ce priveste modul in care va fi abordata tratarea afectiunilor cardiovasculare si a altor afectiuni cronice.
Vechile recomandari au creat epidemii de obezitate si de diabet, ale caror consecinte au surclasat epidemiile de ciuma din istorie in ceea ce priveste mortalitatea, suferinta umana si consecintele economice grave.
In ciuda faptului ca un procent foarte mare din populatie isi administreaza statine costisitoare si in ciuda faptului ca am redus continutul de grasime din dietele noastre, mai mult ca niciodata, anul acesta, oamenii vor muri de afectiuni cardiovasculare.
Statisticile desfasurate de American Heart Association arata ca peste 75 de milioane de americani sufera in prezent de boli de inima, 20 de milioane au diabet zaharat si 57 de milioane au pre-diabet. Aceste afectiuni afecteaza oameni din ce in ce mai tineri, intr-un numar din ce in ce mai mare in fiecare an.
Spus intr-un mod limepde si simplu, fara prezenta inflamatiei in organism, colesterolul nu s-ar acumula pe peretele vaselor sanguine si nu ar cauza afectiuni cardiovasculare si accident vascular cerebral. Fara inflamatie, colesterolul ar circula liber prin tot organismul, asa cum este natural. Inflamatia este cea care face ca acest colesterol sa ramana blocat.

Continuarea pe e-dimineata.ro