Un test simplu, făcut acasă, îți arată dacă ai sau nu candidoză

Un test simplu, făcut acasă, îți arată dacă ai sau nu candidoză. Ce-i de făcut
Flora intestinală este o oglindă a sănătății tale. Orice dezechilibru este o bază pentru problemele de sănătate, fiindcă se creează un mediu propice pentru ciuperci și bacterii și-ți atacă sistemul imunitar.

După cum probabil știți, candida este o ciupercă și se regăsește în cantități mici, în intestine și în cavitatea bucală. Dacă scapă de sub control, ciuperca poate elibera substanțe toxice în sânge și organismul devine sensibil în fața diverselor boli grave.
De regulă, factorii care duc la extinderea candidozei sunt: contraceptivele orale, abuzul de alcool, stresul, zahărul și carbohidrații în exces, dar și folosirea frecventă a antibioticelor.

Puteţi face acasă un test, să fiţi siguri că nu aveţi Candida. Scuipați într-un pahar cu apă, la temperatura camerei. Dacă după o oră, există membrane în apă, este un semn clar că aveți și că trebuie să începeți un tratament.

Primul pas în tratarea candidozei este renunțarea totală la carbohidrați. Adio zahăr rafinat, pâine, paste, miere, alimente care conțin gluten, făinoase.

Următorul pas, trebuie să vă întăriți sistemul imunitar. Consumați multe legume și fructe care nu sunt dulci. Aportul de vitamine și o alimentație în care excludeți zahărul și produsele care conțin drojdie vă vor ajuta în demersul eliminării suprapopulării aceste ciuperci numită candida.

Și în sfârșit, pentru a o elimina cert, consumați zilnic usturoi și salate în care adăugați oțet de mere.

Sursa – doctorulzilei.ro