Vrei să știi dacă ai Candida? Cel mai simplu test pe care îl poți face la tine acasă

Daca va confruntati cu o stare de oboseala cronica, libidou scazut, schimbari de dispozitie subite si dese, scaderea puterii de concentrare si un sistem imunitar scazut, este foarte posibil sa aveti un nivel de candidoza ridicat in corp. Candida este cauzata de ciuperca Candida albicans care este prezenta in orice organism in tractul digestiv, gura, vagin etc.
Ca orice alte microorganisme, aceste ciuperci au nevoie de un anumit mediu propice dezvoltarii lor si, de obicei, bacteriile bune din organism sunt cele care tin ciupercile sub control. Problema apare atunci cand numarul de ciuperci din tractul digestiv creste in timp ce sistemul imunitar scade. Dieta este o arma de lupta impotriva ciupercilor extrem de eficienta. Zaharul este cel care hraneste ciupercile, asadar, este indicat sa consumati cat mai putine dulciuri sau alimente cu adaos de zahar.
Testul de candidoza
Inainte de a merge la culcare, umpleti un pahar cu apa si puneti-l langa pat. A doua zi de dimineata, indata ce va treziti, scuipati in pahar. Nu trebuie o cantitate mare de saliva, cea pe care o aveti, scuipati-o in paharul cu apa pregatit de cu seara.
Lasati paharul cu apa si saliva timp de 15 minute.
Daca saliva s-a mentinut la suprafata apei sau s-a topit, inseamna ca nivelul de candidoza din corp este unul normal. Daca obervati bule in pahar, este normal, nu va faceti griji. Daca, in schimb, saliva tinde sa se lase pe fundul paharului si puteti observa dare de saliva care coboara, este foarte posibil ca nivelul de candidoza din corp sa fie unul ridicat. In acest caz, va sugeram sa consultati un medic care sa va prescrie un tratament.
Simptome:
Printre simptomele candidei se numara: infectii ale ciupercilor care se manifesta prin mancarimi, secretii, probleme cu digestia, balonari, gaze, crampe, diaree, constipatie, alergii, stranut, nas infundat, oboseala cronica, stari de anxietate, depresie, iritabilitate, memorie si concentrare slabe, probleme de menstruatie si probleme de piele. Cresterea nivelului de candidoza este direct legata de consumul de antibiotice, un sistem imunitar slabit, anticonceptionale si o alimentatie nesanatoasa bazata pe alimente procesate si bogate in zahar.

Sursa – andreilaslau.ro