William Shakespeare: 5 lecții de viață

 

William Shakespeare (1564-1616) ocupă o poziție unică în literatura mondială. Profeția marelui său contemporan, poetul și dramaturgul Ben Jonson, că Shakespeare „nu era de o epocă, ci de toate timpurile” s-a împlinit.
Numărul de citate care ne-au rămas moștenire de la William Shakespeare este foarte mare. Iată cinci dintre ele:
”Lumea întreagă este o scenă; bărbații și femeile sunt actorii ei; ei intră și ies pe rând din ea.”
Viețile noastre fac parte dintr-un act, iar pe parcursul vieții noastre îndeplinim rolul de mamă, tată, prieten sau dușman. Sunt oameni care intră în viața noastră și pleacă, și noi facem același lucru. Timpul este trecător și trebuie să câștigăm cât mai multă experiență sau cunoștințe de la el, înainte de a muri. Care este rolul tău în viața celorlalți? Care sunt rolurile altor oameni în a ta?
”Dacă dragostea este oarbă, iubitorii nu o pot vedea.”
„Dragostea e oarbă” este un clișeu cultural, pentru că este adevărat. Dragostea nu judecă în funcție de aspect. Aceasta vine din minte și din suflet. Dacă iubești pe cineva, nu contează cum arată. Dimpotrivă, îndrăgostiții adesea nu reușesc să vadă adevărul pentru că sunt orbiți de iubire. Uneori ar trebui să fugi pentru a vedea cine este cel/cea de lângă tine cu adevărat.
”Un bărbat poate muri, dar numai o dată.”
Poți să trăiești și să mori doar o singură dată, atunci de ce să nu-ți trăiești viața la maxim? Nu îți trăi viața gândindu-te la moarte, pentru că zi de zi este o parte dintr-o perioadă finită de timp.

Continuarea Aici