• Home
  • Sănătate
  • Zece indicii despre sănătate pe care le trădează picioarele tale!

Zece indicii despre sănătate pe care le trădează picioarele tale!

mirosul picioarelor 1

Ştiai că picioarele transmit informaţii despre toate celelalte părţi ale corpului? Sunt adevărate indicii despre sănătate pe care trebuie să le investighezi mai departe cu ajutorul medicului de familie.

Unghiile crăpate
Când unghiile se lăţesc şi încep să crape, iar carnea din jurul lor devine gălbuie, ele te avertizează că ai putea suferi de anemie. Această afecţiune este însoţită de oboseală accentuată, ameţeli, dureri de cap şi dificultăţi de respiraţie. Cere sfatul unui medic şi introdu în meniul zilnic alimente bogate în calciu, fier şi vitamina C, care ajută la absorbţia fierului.

Unghiile infectate, indicii despre sănătate
Onicomicoza sau ciuperca unghiei este o infecţie de care scapi greu. Poate persista ani de zile, dacă nu urmezi un tratament susţinut. În cazurile grave, este nevoie inclusiv de îndepărtarea chirurgicală a unghiei bolnave.

Persoanele care suferă de diabet zaharat sau cele care au un sistem imunitar slab sunt predispuse la infecţii ale unghiilor piciorului. Așadar, dacă a apărut ciuperca unghiei din senin, verifică și concentrația zahărului din sânge.

Degetul mare umflat şi dureros
Ce înseamnă? Probabil gută. Această boală de modă veche este, de fapt, o formă de artrită şi presupune inflamaţia articulaţiilor şi tendoanelor. Guta poate fi legată de consumul preponderent de carne, în special vânat şi fructe de mare. Uneori, poate fi asociată cu boli de rinichi sau cu hipertensiune arterială.

Articulaţii dureroase
Artrita reumatoidă îşi face simţită prezenţa în primul rând la nivelul articulaţiilor de la degete. În acelaşi timp, pot fi afectate şi încheieturile mâinilor. Durerea este însoţită de umflături, înroşirea pielii şi senzaţia că îţi înţepenesc articulaţiile.

Artrita afectează simetric articulaţiile de la picioare şi de la mâini. Boala nu poate fi vindecată complet, dar poate fi ţinută în frâu prin medicamente, fizioterapie şi exerciţii fizice.

Crampe musculare frecvente
Cârceii dureroşi din gambe anunţă o deficienţă de minerale precum calciu, magneziu sau potasiu. Dacă suferi frecvent de această problemă, masează-ţi picioarele înainte de a te întinde seara, în pat. Când apar cârceii, pune comprese reci sau comprese cu alcool pe zona dureroasă.

Picioarele reci
Remedii naturale pentru mâini și picioare reci: Ceaiuri care stimulează circulația sangvină
Femeile se plâng mai des decât bărbaţii că au picioarele reci şi amorţite. Sunt indicii despre sănătatea lor pe care nu trebuie să le ignore.

Acest lucru poate fi consecinţa sedentarismului, dar poate fi şi semnul unor probleme ale tiroidei, glanda care controlează temperatura corpului şi metabolismul.

De asemenea, picioarele reci indică o circulaţie periferică slabă, simptom care, la rândul lui, trădează posibile afecţiuni cardiace, ateroscleroza, diabetul sau anemia.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri