10 alimente care topesc depunerile de colesterol de pe vasele de sânge, previn infarctul și accidentul vascular

Colesterolul mărit este o problemă medicală foarte serioasă. Dieta bogată în grăsimi şi chimicale favorizează îngroşarea pereţilor vasculari, iar sângele nu mai poate transporta cu uşurinţă oxigenul şi nutrienţii în corp.

Iată câteva alimente care dizolvă depunerile de colesterol din vasele de sânge:
Usturoiul
Usturoiul este bogat în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi ajută la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasă.

 Ovăzul
Fibrele de ovăz reduc capacitatea colesterolului de a se lipi de pereţii arterelor şi previne ateroscleroza, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

Distribuie prietenilor

Suc de rodie
Nivelurile de antioxidante din sucul de rodie este mai mare decât în alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine şi portocale.

 Merele
Reduc semnificativ cantitatea de colesterol şi alte grăsimi ce este absorbită la nivelul sistemului digestiv, dar şi cantitatea de glucoză.

Pește gras
Conţine acizi graşi omega-3, care pot ajuta la desfundarea arterelor.

 Nucile
Sunt bogate în grăsimi mononesaturate şi acizi graşi omega-3. Include în dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc.

Continuarea pe doctorulzilei.ro