• Home
  • Sănătate
  • Vitamina C, remediu excepțional contra CANCERULUI. Cum se folosește împotriva maladiei nemiloase

Vitamina C, remediu excepțional contra CANCERULUI. Cum se folosește împotriva maladiei nemiloase

vitamina c 1 1

Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vitamina C este un antioxidant care îndeplinește de asemenea o funcție importantă în producerea colagenului.

În cadrul studiilor de laborator s-a observat faptul că dozele ridicate de vitamina C pot încetini creșterea și răspândirea celulelor cancerigene în cazul cancerului de prostată, pancreas, ficat și colon, precum și a altor tipuri de celule canceroase.

În unele studii de laborator sau efectuate pe animale, s-a observat că o combinație de vitamina C cu alte tratamente contra cancerului poate fi foarte utilă pentru combaterea acestei boli.

În cadrul studiilor studiile efectuate pe animale, s-a observat că tratamentul cu doze ridicate de vitamina C poate întrerupe creșterea tumorilor în cazurile de cancer de pancreas, ficat, prostată și ovare, precum și sarcom sau mezoteliom malign.

În unele studii efectuate pe pacienți având cancer, s-a observat că dozele ridicate de vitamina C administrate pe cale intravenoasă acestora au îmbunătățit calitatea vieții și precum și starea fizică, mentală și emoțională, combătând de asemenea simptomele de oboseală, grețurile și vărsăturile, durerile și pierderea apetitului.

Dozele ridicate intravenoase de acid ascorbic au cauzat foarte puține efecte secundare, conform studiilor clinice efectuate până în prezent.

Despre dozele ridicate de vitamina C

Vitamina C (care se numește de asemenea acid L-ascorbic sau ascorbat) este un nutrient pe care ființele umane trebuie să îl obțină din alimente sau din suplimentele alimentare deoarece corpul nu îl poate produce. Vitamina C este un antioxidant care ajută la prevenirea stresului oxidativ. De asemenea, vitamina C acționează asupra enzimelor care îndeplinesc o funcție cheie în producerea colagenului.

Atunci când este administrată pe cale intravenoasă, vitamina C poate atinge concentrații mult mai ridicate în sânge decât aceeași cantitate administrată pe cale orală. Mai multe studii de laborator au indicat faptul că concentrațiile ridicate de vitamina C pot distruge celulele canceroase.
Deficiența (lipsa) gravă de vitamina C în alimentație produce scorbutul, care este o boală care are simptome de slăbiciune, letargie, tendință de formare a hematoamelor (vânătăilor) și sângerări. Lipsa vitaminei C la pacienții cu scorbut face ca structura colagenului să fie mai subțire, însă dacă se administrează vitamina C, colagenul își recuperează densitatea.

Cum se folosesc dozele ridicate de vitamina C ca tratament complementar și alternativ contra cancerului?

Dozele ridicate de vitamina C au fost studiate ca tratament pentru pacienții cu cancer începând cu anii 1970. Un chirurg scoțian numit Ewan Cameron a lucrat cu renumitul chimist Linus Pauling, câștigător al premiului Nobel, cu scopul de a studia posibilele beneficii ale tratamentului cu vitamina C în studii clinice, la pacienții diagnosticați cu cancer la finalul anilor 1970 și începutul anului 1980.
În cadrul studiilor medicale realizate mai recent, în Statele Unite, s-a observat că dozele ridicate de vitamina C se administrează în mod frecvent pacienților ca parte a tratamentului infecțiilor, oboselii cronice și anumitor cancere, printre care, cancerul de sân.

Care este teoria din spatele afirmației că vitamina C este utilă pentru tratarea cancerului?

Acum 50 de ani, s-a indicat în cadrul unui studiu medical că cancerul era o boală produsă de schimbările cauzate de lipsa vitaminei C din țesutul conjunctiv. În anul 1970, s-a afirmat că dozele ridicate de acid ascorbic pot ajuta la mărirea rezistenței contra bolilor sau infecțiilor și este posibil să ajute și la tratarea cancerului.
În studiile clinice realizate ulterior s-a observat faptul că concentrațiile de vitamina C care se acumulează în fluxul sanguin depind de modul în care se administrează această vitamină.

Cum se administrează dozele ridicate de vitamina C?
Vitamina C se poate administra pe cale intravenoasă (IV) sau pe cale orală; totuși, se obțin concentrații mult mai ridicate în organism atunci când vitamina C se administrează pe cale intravenoasă.
S-au efectuat studii preclinice (de laborator sau pe animale) cu doze ridicate de vitamina C?
S-au efectuat mai multe studii de laborator și studii pe animale pentru a se determina dacă dozele ridicate de vitamina C pot fi utile pentru prevenirea sau tratarea cancerului.

Studii de laborator cu vitamina C
S-au realizat mai multe studii de laborator pentru a se determina modalitatea în care dozele ridicate de vitamina C pot distruge celulele canceroase. Efectul vitaminei C contra cancerului în cazul diferitelor tipuri de celule canceroase implică o reacție chimică în care se produce peroxid de hidrogen, care poate distruge aceste celule.

În cadrul studiilor de laborator s-au observat următoarele:
– Tratamentul cu doze ridicate de vitamina C a încetinit creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase în cazul cancerului de prostată, pancreas, ficat, colon, mezoteliom malign, neuroblastom și alte tipuri.
– Combinarea dozelor ridicate de vitamina C cu anumite tipuri de chimioterapie poate fi mai eficientă decât doar tratamentul de chimioterapie:
– Acidul ascorbic împreună cu trioxidul de arsenic poate fi mai eficient în cazul celulelor care determină cancerul de ovare;
– Acidul ascorbic împreună cu gemcitabina poate fi mai eficient în cazul celulelor care determină cancerul de pancreas;
– Acidul ascorbic împreună cu gemcitabina și 3-galato de epigalocatechina (GEGC) poate fi mai eficient în cazul celulelor care determină mezoteliomul malign.
– Într-un alt studiu de laborator s-a indicat faptul că combinarea dozelor ridicate de vitamina C cu radioterapia distruge mai multe celule de glioblastom multiform decât radioterapia fără vitamina C.

Mai mult pe suntsanatos.ro

Parteneri