AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ai gătit orezul GREŞIT până acum! Iată la ce riscuri te expui

Reţetele pe bază de orez sunt mai periculoase decât ai fi crezut. Unul dintre cele mai frecvent folosite ingrediente în bucătărie, orezul prezintă un risc major pentru sănătatea celor care îl consumă.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că există două metode eficiente pentru reducerea nivelului de arsenic regăsit în orez, ca urmare a contactului cu toxinele industriale şi pesticidele din sol.

O serie de experimente au fost realizate pentru a găsi o metodă cât mai eficientă de a reduce conţinutul de arsenic. Profesorul Andy Meharg, de la Queens University Belfast, a testat trei metode diferite de a pregăti orezul în cadrul emisiunii intitulate „Crede-mă, sunt doctor”, difuzată de BBC.

În cadrul primului test, specialistul a folosit un raport de două părţi de apă la o parte de orez. Apa folosită s-a evaporat în timpul procesului de gătire a orezului.

Cel de-al doilea test a presupus folosirea a cinci părţi de apă pentru fiecare parte de orez, excesul de apă fiind îndepărtat la final. Această metodă a înjumătăţit nivelul de arsenic din orez.

Cea de-a treia metodă folosită de profesorul Andy Meharg presupune înmuierea orezului în apă, peste noapte, înainte de a fi gătit. În acest fel, nivelul de arsenic este redus cu 80%.

Sursa – feminis.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!