AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Alegerea scaunului auto pentru copil poate fi simplă! Iată la ce trebuie să fii atent

          Fie că vorbim despre călătorii mai lungi sau despre drumuri parcurse prin oraș cu mașina, copilul tău trebuie să fie în siguranță într-un scaun adaptat vârstei și greutății sale. Asigurarea acesteia este o prioritate pentru fiecare părinte mai ales că există și prevederi legislative în acest sens. Este cunoscut faptul că legea îi protejează pe copiii cu o înălțime mai mică de 135 cm și îi împiedică să călătorească la bordul unui autovehicul fără un dispozitiv de fixare în scaun. Nerespectarea regulamentului rutier cu privire la transportul celor mici atrage sancțiuni.Trebuie să conștientizezi că nu este nimic mai presus de lege și de siguranța copilului tău.

 

Dacă încă nu ai ales un scaun auto potrivit pentru nevoile copilului tău, iată la ce trebuie să fii atent!

 

  •       Modul de prindere și centura de siguranță

Un aspect foarte important de care este recomandat să ții cont este sistemul de prindere al scaunului în autoturismul personal.  Dacă mașina ta nu permite fixarea cu centura de siguranță trebuie să te orientezi către o altă variantă. Există și sisteme de ancorare a scaunului, sisteme care sunt cele mai sigure în momentul de față. Această modalitate permite, de asemenea, montarea și demontarea cu ușurință și într-un timp mai scurt. Dacă ai început să te documentezi, cu siguranță știi cât de importante sunt scaunele auto pentru copii și pentru tine, ca părinte. Dacă alegi sistemul de prindere potrivit, nu vei avea emoții atunci când călătorești cu cel mic.

  •       Vârsta și greutatea copilului

Atunci când prospectezi piața cu privire la modelul potrivit, canalizează-ți atenția asupra modelelor ce pot fi adaptate în funcție de greutatea și vârsta copilului tău. Dacă optezi pentru o asemenea variantă, trebuie să știi că este un avantaj și din punct de vedere financiar. Acestea pot ți folosite o perioadă mai îndelungată de timp iar tranziția către un alt model nu se va efectua după un timp scurt. În plus, cu siguranță știi despre dificultățile de adaptare pe care le poate avea cel mic, dar pe altex.ro găsești o variantă adaptabilă care te va scăpa de acestea.

  •       Materialul

Asigură-te că alegi un scaun confecționat din materiale de înaltă calitate. Indiferent că vorbim de sistemul de prindere și îmbinări sau despre componentele textile, este important ca acestea să asigure confortul și siguranța în trafic a copilului tău. Ar fi indicat ca materialul care acoperă scaunul auto să fie unul care să mențină constantă temperatura corpului, atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. Nu îți dorești disconfortul provocat de transpirația copilului care te va obliga să oprești să îl schimbi de haine. De asemenea, ar fi ideal ca husa scaunului să poată fi dată jos pentru a putea fi curățată de eventualele pete. Culoarea acesteia este de asemenea un criteriu. Ține cont de așteptările pe care le ai, fie ele practice sau estetice. Poți opta pentru culori neutre care să se potrivească indiferent dacă ai o fetiță sau un băiețel. În plus, acestea sunt versatile și nu se vor demoda și le vei putea folosi dacă diferența de vârstă dintre copii va fi mai mare.

 

În alegerea scaunului auto pentru copilul tău, ține cont de sugestiile de mai sus. Găsești pe piață o gamă variată de modele și culori din care să alegi ce vi se potrivește cel mai bine.

Sursă foto: freepik.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!