• Home
  • Sănătate
  • Cardiolog: Renunță să mai consumi acest tip de carne pentru a te proteja de tromboză

Cardiolog: Renunță să mai consumi acest tip de carne pentru a te proteja de tromboză

tromboza venoasa profunda

Tromboza este formarea sau prezența unui cheag de sânge în interiorul unui vas de sânge. Un vas de sânge poate fi orice venă sau arteră din organism. De exemplu, în cazul trombozei venoase profunde (picioare) sau trombozei coronariene a arterelor inimii. Un cheag de sânge se mai numește și cheag de sânge. Când un cheag de sânge se descompune și circulă liber în fluxul sanguin, este o tromboembolism, potrivit doc.ro, citat de doctorulzilei.ro.

Nu există un anumit tip de carne care să fie considerat periculos pentru tromboză. Dar, cu toate acestea, este important de menționat că anumite tipuri de carne, precum carnea roșie și carnea procesată, sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, care pot contribui la dezvoltarea trombozei.

Carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, miel și porc, este bogată în grăsimi saturate, ceea ce poate contribui la formarea plăcii în artere și la creșterea riscului de tromboză. Carnea procesată, cum ar fi slănina, cârnații și carnea de delicatese, conțin niveluri ridicate de sodiu și conservanți, care pot crește, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare și tromboză.

Pentru reducerea riscului de tromboză, se recomandă limitarea consumului de carne roșie și procesată și accentuarea consumului de surse slabe de proteine ​​precum carnea de pasăre, pește, fasole și leguminoase. O dietă bogată în fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în nuci și semințe, poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de tromboză și la promovarea sănătății cardiovasculare generale.

Parteneri