• Home
  • Sănătate
  • Ce este chimioterapia preventivă, tratamentul pe care Kate a spus că îl urmează după ce a fost diagnosticată cu cancer

Ce este chimioterapia preventivă, tratamentul pe care Kate a spus că îl urmează după ce a fost diagnosticată cu cancer

kate

După săptămâni de speculaţii publice cu privire la starea de sănătate a prinţesei de Wales a Marii Britanii, Kate a declarat vineri, într-o înregistrare video, că urmează o chimioterapie „preventivă” după ce o operaţie abdominală efectuată în ianuarie a relevat prezenţa unui cancer.

Kate nu a oferit detalii despre tipul sau stadiul cancerului şi nici nu a împărtăşit planul său specific de tratament, ceea ce face dificilă evaluarea impactului potenţial asupra sănătăţii sale.

Potrivit news.ro, Reuters explică ce presupune chimioterapia preventivă, cu ajutorul unor experţi.

CE ESTE CHIMIOTERAPIA PREVENTIVĂ?

Chimioterapia preventivă este administrată înainte sau după un tratament primar, cum ar fi o intervenţie chirurgicală, pentru a reduce riscul ca un cancer să revină sau să se răspândească.

Tratamentele preventive administrate înainte de tratamentul primar se numesc terapie neoadjuvantă. Tratamentele preventive administrate ulterior, ca în cazul lui Kate, se numesc terapie adjuvantă.

Chimioterapia adjuvantă poate „curăţa” orice celule canceroase rămase, dar valoarea sa variază în funcţie de tipul de cancer şi de mărimea şi localizarea acestuia, spune profesorul Bob Phillips, oncolog pediatru la Universitatea din York.

Ulterior, pacienţii pot continua să facă terapie de întreţinere pentru a preveni revenirea cancerului sau pentru a întârzia răspândirea acestuia.

Continuarea aici

Parteneri