Ce este Îngerul Păzitor?

 

Încă din prima clipă după săvârșirea Tainei Botezului, fiecare om primește în dar un înger păzitor. Acesta îl veghează până la moarte, însoțindu-l pe timpul vieții ca ocrotitor și îndrumător către mântuire, dar și ca martor al vieții sale.

În cadrul Slujbei Botezului, numită Molitfelnic, preotul rostește cuvintele: „Însoțește viața lui cu înger de lumină, ca să-l izbăvească pe el de toată bântuiala potrivnicului, de întâmpinarea celui viclean, de demonul cel de amiază și de năluciri rele‟. Încă de când sunt mici copiii învață rugăciunea „Înger, îngerașul meu‟, care conține formule de cerere de ajutor către înger.

Distribuie prietenilor

Ocrotitor și îndrumător
Îngerul păzitor mijlocește legătura dintre om și Dumnezeu, de aceea, ori de câte ori vei avea nevoie de un ghid în viața ta, roagă-te lui. Rolul său este de îndrumător, de protector și prieten, fiind un ajutor de nădejede în momentele de cumpănă. El nu doarme niciodată, așa cum este menționat și în Psalmul 120, 3: „ Nici să dormiteze cel ce te păzește‟. Foarte importantă este conștientizarea prezenței acestuia. El stă de-a dreapta omului, insuflându-i gândul cel bun și păzindu-l în chip nevăzut de ispitele diavolului, notând toate faptele bune, pe care i le va prezenta în ceasul judecății. În cazul în care omul nu menține legătura cu îngerul său, harul divin al acestuia încetează să se mai manifeste.

Mai mult pe clickpentrufemei.ro