Cea mai eficientă metodă naturală prin care scapi de tartru și respirația urât mirositoare

sare_de_mareVrei să scapi de tartru? Perierea dinților cu sare de mare și bicarbonat de sodiu este o metodă naturală și eficientă prin care îți menții dinții și gingiile sănătoase, elimini tartrul și scapi de respirația urât mirositoare, scrie doctorulzilei.ro.

Sarea de mare conține calciu, magneziu, fosfor, sodiu și fier. Acesști nutrienți întăresc gingiile, protejează împotriva tartrului și a respirației urât mirositoare. Bogată în iod, sarea de mare are proprietăți antibacteriene și ajută la neutralizarea acizilor. Sarea crește producția de salivă, iar saliva creează o barieră care protejează smalțul dinților.

Distribuie prietenilor

Pune pe periuță o linguriță de sare și periază-ți dinții. Poți, de asemenea, să pui o lingură de sare de mare în 100 ml apă caldă și după ce se dizolvă sarea, clătește-ți gura timp de 30 de secunde.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru dinți. Pe lângă faptul că albește dinții, tratamentul cu bicarbonat de sodiu ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene.
Umezește periuța de dinți și presară bicarbonat de sodiu pe toată suprafața ei. Spală-te bine câteva minute, după care clătește-ți gura.

Mădălina Stoica, AMPress