Citate celebre despre FERICIRE. Ești de acord cu aceste interpretări?

 

Iată mai jos un exerciţiu de imaginaţie redat prin intermediul unor citate celebre menite să contureze doar câteva dintre interpretările fericirii.
1. Nu ce ai, cine eşti, unde eşti sau ce faci sunt aspectele definitorii pentru fericirea sau nefericirea ta, ci mai degrabă gândurile tale. (Dale Carnegie)
2. Există o singură cale spre fericire şi aceea este renunţarea la orice fel de grijă provocată de lucrurile care nu depind sub nicio formă de noi. (Epictetus)
3. Tindem să uităm că fericirea nu este un rezultat al obţinerii a ceea ce nu avem, ci un act al cunoaşterii şi aprecierii a ceea ce deja avem. (Frederick Keonig)
4. Să fii bun cu toţi, să placi câţiva şi să iubeşti puţini, să fii dorit şi indispensabil pentru cei pe care îi iubeşti sunt cele mai sigure căi prin care te poţi apropia de fericire.(Mary Stuart)
5. Fericirea apare atunci când se instituie o armonie între ceea ce gândeşti, ceea ce spui şi ceea ce faci. (Mahatma Gandhi)
6. Unii provoacă fericire pe oriunde pleacă, alţii, ori de câte ori pleacă.(Oscar Wilde)
7. Succesul nu e cheia fericirii. Fericirea e cheia succesului. Dacă-ţi place ceea ce faci, va veni şi succesul. (Herman Cain)
8. Există o singură cauză a nefericirii: falsele credinţe pe care le ai în minte, atât de împrăştiate, răspândite şi inerte încât nu te gândeşti niciodată că te-ai putea îndoi de ele.(Anthony de Mello)
9. Fericirea nu este un dat. Ea derivă din acţiunile noastre. (Dalai Lama)
10. Cînd una dintre uşile fericirii se închide, se deschide o alta, dar de atât de multe ori ne uităm prelung la cea închisă, încât nici nu mai observăm că o nouă uşă zace deschisă chiar sub ochii noştri. (Hellen Keller)
11. Motivul pentru care oamenii găsesc atât de greu calea spre fericire este faptul că întotdeauna văd trecutul mai bun decât a fost, prezentul mai rău decât este şi viitorul mai puţin clar decât va fi. (Marcel Pagnol)
12. Secretul fericirii nu constă în a face ceea ce-ţi place, ci în a-ţi plăcea ceea ce faci. (James M. Barrie)
13. O masă, un scaun, un vas cu fructe şi o vioară. De ce altceva mai are nevoie un om ca să fie fericit? (Albert Einstein)
14. Dintre toate formele de precauţie, precauţia în dragoste este cea mai dăunătoare fericirii. (Bertrand Russel)
15. Viaţa este foarte simplă, însă noi ne încăpăţânăm să o complicăm. (Confucius).
16. Cei mai mari duşmani ai fericirii umane sunt durerea şi plictiseala. (Arthur Schopenhauer)
17. Fericit este cel care învaţă să îndure ceea ce nu poate schimba. (Friedrich Schiller)
18. Prefer oricând să fiu fericit, decât să am dreptate. (Douglas Adams)
19. Toţi îşi doresc să trăiască pe culmile munţilor, însă fericirea şi evoluţia se petrec până să ajungi acolo. (Andy Rooney)
20. Poate că acţiunea nu aduce fericirea, dar nu există fericire fără acţiune. (Benjamin Disraeli)

Mai mult pe webcultura.ro