AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Creierul tău, la dispoziția unor alimente care duc la demență și Alzheimer. Dacă ții la tine…

Alimentele care accelerează procesul de îmbătrânire și ne alterează creierul ni le procurăm singuri, uneori cu mândrie.

Alimentele acestea ne afectează sănătatea într-un mod constant și ireversibil, dacă nu renunțăm la ele. Desigur, efectele se văd direct pe piele, la ochi, la strălucirea tenului și a părului, la calitatea unghiilor și în felul în care ne funcționează creierul.

Dacă vrei o viață sănătoasă, renunță la produsele tip fast-food, la prăjeli și la margarină. La produse ultra procesate, de tipul brânză topită! Fii deosebit de atent la etichete, acolo începe educația alimentară.

Alimentele pe care le consumăm se reflectă în starea de sănătate. Așa cum există alimente care potențează activitatea cerebrală, altele ne distrug neuronii dacă sunt incluse constant în meniu.

Creierul ”poftește” la dulce, fiindcă este unul din combustibilii săi preferați. De aceea nu vă lăsați atrași în capcana băuturilor dulci din comerț! Sunt un amestec de chimicale, zahăr și îndulcitori, o combinație nefericită pentru creier.

Oferiți fructoză în schimb, adică dulcele din fructe. Optați în general pentru fructele de sezon. În băuturile din comerț este adăugat siropul de porumb, care are un procent ridicat de fructoză (HFCS) și de aceea este folosit masiv pentru a îndulci. Consumate în mod exagerat, cresc riscurile de diabet de tip 2, o patologie asociată cu sindromul Alzheimer.

Atenție la peștele consumat! Zona de proveniență și felul în care este pregătit. Există pești cu un mare risc de contaminare cu mercur.

Mai mult pe Doctorulzilei.ro

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!