Cum trebuie să-și construiască tații relația cu fiicele? Iată șapte reguli de aur!

În educația unei fetițe, rolul tatălui cu este cu nimic mai prejos decât al mamei. De cele mai multe ori, figura tatălui reprezinta pentru fiică idealul masculin. . Cum să devii, pentru fiica ta, un tată adevărat?
Psihologii susțin că rolul tatălui trebuie să fie activ, chiar dacă părinții sunt despărțiți. Tații nu prea știu niciodată cum să-și construiască relația cu fiicele. Odată ce acestea cresc, devine și mai dificil.

Iată, așadar, cele 7 reguli, care stau la baza unei bune relații tată-fiică

1. Admirația față de soție
Feminitatea fetițelor se formează in strânsă dependența cu modul în care tatăl apreciază feminitatea soției sale. Taților de fetițe li se recomandă o atitudine delicată față de soții, să nu se certe de față cu fiicele, să-i facă complimente soției și să fie atenți cu ea. Toate acestea vor asigura, in viitoarea femeie, o înțelegere corectă a valorilor familiei.

2. Capacitatea de a asculta, fără a judeca.
Comunicarea cu fiica are rol-cheie in construirea unei relatii intre tată și fiica. Discutați cu cea mică, ca și cum ați fi cei mai buni prieteni. Aveți răbdare când vă povestește despre întâmplările ei de la grădiniță sau scoală. Asta vă va ajuta ca, in viitor, fiica să nu aibă bariere în a vă povesti întâmplările din viața ei și a vă cere ajutorul, dvs și nu unor străini.

3. Tatăl trebuie să fie gata în orice moment să sară în ajutorul fiicei sale
Micuța printesa trebuie să știe că se poate baza in orice moment pe tatăl său? Să o apere, sau sa îi dea un sfat.

4. Un tată iubitor se interesează de frământările fiicei sale
De obicei, fetițele se jenează de trăirile și emoțiile lor. Dacă o fiica le destainuie tatălui său, înseamnă ca are încredere in acesta.

5. Un tată adevărat își laudă fiica și îi face complimente.
Asta pentru ca fetița să nu dezvolte complexe și să aibă o stimă de sine. Tatăl trebuie să-i spună mereu că e frumoasă, că e deșteaptă, ca e talentată. Dacă tatăl își va răsfăța fetița, ea va dobandi încredere în sine și va deveni conștientă de valoarea sa.

6. Tatăl trebuie să se sfătuiască cu fiica.
Pentru a asigura niște relații apropiate și prietenești intre tată și fiică, aceasta trebuie să aibă sentimentul că tatăl are nevoie de ea. Tatăl trebuie să ceară sfatul fiicei sale, spre exemplu când își alege cravata sau când vrea să cumpere un cadou pentru mama.

7. Respectul față de intimitatea fiicei
Dacă fiica nu vrea să comunice sau se închide în camera ei, trebuie să-i fie respectată intimitatea și sa nu fie forțată să-și povestească problemele. Va veni momentul când va dori ea însăși să se confeseze. Dar nu trebuie forțată in niciun caz.

Sursa : kolobok.ua

Parteneri