De ce dr. Oz nu bea cafea și ce altă băutură-minune consumă zilnic

Dr. Oz a declarat în timpul vizitei la București că nu bea cafea. Medicul consumă, însă altă băutură care conține cofeină dar cu mai multe beneficii decât cafeaua. Este vorba de ceaiul verde.

Cele 2 motive pentru care Dr. Oz nu bea cafea sunt, potrivit iubimsigatim.ro:

– tremuratul mainilor – consumul de cafea regulat si perseverent duce la tremurul mainilor ca si fumatul de altfel

Distribuie prietenilor

– nevoia de a merge imediat la baie, dupa consumul cafelei. Imagineaza-ti ca o ruda de a ta e in operatie pe cord deschis si medicul trebuie sa intrerupa operatia pentru a merge la toaleta. Nu e tocmai placut, nu?
Recomandarea lui a fost ca dimineata, inainte de a bea cafea, daca totusi consumi, este sa bei cel putin un pahar de apa cu lamaie. Astfel corpul se va hidrata. Dupa cum stii cafeaua, desi se spune ca are antioxidanti, deshidrateaza puternic organismul.

În loc de cafea, dr. Oz bea ceai verde, considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi.

Ceaiul verde provenit din planta Camellia sinensis este considerat ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume. Studiile au arătat că un consum zilnic poate avea efecte benefice asupra întregului organism.

„Ceaiul verde conține cofeină care stimulează activitatea cerebrală și are un ușor efect protector împotriva demenței, însă spre deosebire de cafea, ceaiul verde are efect anxiolitic, adică stimulează capacitatea de concentrare fără să provoace iritabilitate, anxietate. Se spune despre ceaiul verde că a fost introdus în alimentația chinezilor atunci când călugării au observat că atunci când îl consumă se pot concentra și medita mai bine”, a explicat Alice Popescu, medic primar medicină generală, cu competență în acupunctură, fitoterapie și homeopatie la Centrul Național de Acupunctură și Homeopatie din București.

Mai mult pe doctorulzilei.ro