• Home
  • Literatura
  • Eugen Blaga ne procură bucuria unei minunate cărți ce-i aparține

Eugen Blaga ne procură bucuria unei minunate cărți ce-i aparține

eugen blaga 2 1

Distinsul condeier Eugen Blaga, Profesor Universitar Doctor Emerit, ne-a făcut bucuria de a lua cunoștință, în varianta cu coperți, de recenta sa carte – Pandemie-Politică-Sociologie și Morală.carte blaga

E, grafic și tipografic, o bijuterie, confirmând, o dată în plus , înclinațiile și pasiunile sale de miniaturist înrobit de tot ceea ce arată – fie că e o veche fațadă de casă, o ceașcă de porțelan sau un cuvânt rar – o pasiune pentru frumos pe cale de a muri azi în era telefonului mobil când lumea și-a pierdut atenția pentru carte, arhitectură, culoare, distincție.

Cartea ne e parțial știută din colaborarea distinsului dascăl și sociolog, veche și fructuoasă, cu AMPress, fiindcă mulți cititori l-au căutat pe profesor aici și adesea l-au găsit. Fragmente din ea au apărut la noi, ceea ce ne dă o bucurie suplimentară.

Notăm, semnalând această lucrare de extremă actualitate, curajoasă și abordând frontal un subiect care chinuie azi lumea cu totul, că a apărut la Editura Europrint din Oradea, în finalul anului de grație și chin universal 2020. Drum bun spre cititori și succes mai departe autorului.
Lucian Avramescu

Parteneri