• Home
  • Articole sponsorizate
  • Geaca – piesa vestimentară care poate scoate un bărbat în evidență în timp ce îi oferă confort

Geaca – piesa vestimentară care poate scoate un bărbat în evidență în timp ce îi oferă confort

Ampress 19 Geaca Barbati

   Geaca este o piesă esențială în sezonul rece. Nelipsită toamna, iarna și primăvara, geaca este piesa centrală în jurul căreia îți construiești ținutele, fiind mai mult decât o simplă necesitate, mai mult decât un simplu articol de protecție împotriva temperaturilor scăzute. 

    Moda este într-o continuă schimbare, apar noi tendințe, unele lucruri vechi revin la modă, însă anumite articole vestimentare reușesc triumfător să rămână. Moda masculină în materie de geci are astfel de elemente care după zeci de ani încă și-au păstrat farmecul, fiind atemporale, precum eterna geacă de piele, geaca bomber, geaca din jeans sau geaca varsity. Gasiti o astfel de gama de geci la Fashion Days.    

Desigur, toate acestea sunt potrivite pentru temperaturile din sezonul de primăvară-toamnă, sunt călduroase, dar nu suficient de călduroase pentru sezonul de iarna, când o geacă matlasată, cu fermoar sau una cu lână este perfectă. 

     Geaca de piele este un element clasic, care nu ar trebui să lipsească din garderoba domnilor, este o alegere sigură pentru orice bărbat stilat, o alegere sigură pentru că nu se va demoda niciodată. Pe lângă faptul că este ușor de asortat, ușor de integrat în outfit-uri, geaca de piele are și o istorie interesantă. Această geacă a debutat la începutul anilor 1900 și era folosită ca uniformă de către piloții militari germani si americani. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, piesa vestimentară a fost denumită “geaca bomber”, purtată de către piloții de bombardiere, aceste geci erau cunoscute pentru cât de călduroase erau, erau termoizolante, deseori aveau și lână înăuntru și aveau ca scop să protejeze piloții expuși la temperaturile foarte scăzute de la altitudinile înalte la care zburau. Mai apoi, în anii ‘60-’90, geaca de piele a devenit un real simbol, purtată de catre reprezentanții culturii rock, punk, heavy metal și mai tarziu chiar de regele muzicii pop, Michael Jackson, de motocicliști și de mulți alții. A fost făcută faimoasă în filme precum “Mad Max”, purtată de Mel Gibson, în ”The Terminator”, purtată de Arnold Schwarzenegger, în “The Matrix”, geaca de piele devenind nelipsită din garderoba oamenilor contemporani acelor producții cinematice. 

        Geaca varsity este una dintre preferatele mele, oferă un stil sport purtătorului, lejer și comod, este o geacă purtată de jucătorii de baseball, de către studenții colegiilor americane, nelipsită din filmele sau serialele cu adolescenți din SUA. Este ușor de asortat, venind atât în forma ei clasică, monocromă, alb-negru, cat și în combinații de alb cu alte culori, cum ar fi albastru, roșu sau maro. 

     Gecile matlasate de culoare gri care sunt refelctorizante la blitz și la lumina farurilor auto sunt un BIG NO, NO! Cu siguranță ați văzut sezonul trecut persoane îmbrăcate cu asemenea geci, un trend eșuat și nimic mai mult. Singurul scenariu în care puteți purta gecile reflectorizante sau gecile cu benzi reflectorizante, este cel in care sunt purtate ca măsură de siguranță, ca haine de lucru sau dacă sunteți practicanți de ciclism pe timp de noapte. 

Parteneri