George Stanca: „Aveam nevoie de această suferinţă ca să mă apropii de Dumnezeu”

 

George Stanca s-a stins din viaţă luni 4 februarie, la 71 de ani. A sperat până în ultima clipă că se va face bine şi că suferinţele sale au venit tocmai pentru ca el să se apropie de Dumnezeu.

Trupul neînsufleţit al lui George Stanca a fost depus marţi, la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou, din București. Slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora 13.00, după care cortegiul funerar se va îndrepta spre cimitirul Bellu.

Distribuie prietenilor

Publicistul suferea de mai multe boli şi făcuse trei operaţii din iulie până în noiembrie, anul trecut.

”M-am hotărât ca odată cu noul an să reiau scrierile la blog. Am lipsit atât din motive de sănătate. Ce să vă spun despre un calvar care a ţinut din iulie în noembrie, mi-a stricat sănătatea şi vara… şi toamna şi sărbătorile.
Observându-mi sensibilitatea el mereu îmi spunea: «bă Stanco, tu plângi uşor, să vii şi la moartea mea că eu mă voi duce primul, pot să mor oricând»… Avea inima slabă… şi doar 63 de ani”, scria George Stanca pe 5 ianuarie.

Mai târziu el a ţinut să povestească despre starea sa de sănătate şi că a fost vizitat la spital de duhovnicul lui Ion Dolănescu, la petrecerile căruia era prezent într-o perioadă.

”Chiar de Sf, Ion nişte dureri suspecte la stomac m-au dus la spital din nou. Am rămas aici … între timp am făcut un soi de bronşită care mă sufocă … Mă sufoc, nu pot respira, e un coşmar, mai ales că noaptea se petrece totul. Am însă o restanţă. Ultima scrisoare din anul trecut am adresat-o Înalt Preafericitului Daniel. Ieri a venit la spital la mine Preotul Paroh Emil Cărămizaru cu o scrisoare din partea Fericirii Sale. M-a flatat. Sunt foarte mândru şi mulţumit. Poate că aveam nevoie de aceste luni de spitalizare ca să mă apropii mai mult de Dumnezeu, cu ajutorul căruia sper să mă fac bine”, scria el luna trecută.

Sursa – click.ro