Giorgiana Radu: La mulți ani, bărbaților din viața noastră!

„În fiecare an, la 19 noiembrie, peste 60 de țări ale lumii sărbătoresc Ziua internațională a bărbaților, cu scopul de a promova sănătatea bărbaților și a băieților, îmbunătățirea relațiilor și egalitatea dintre sexe și prezentarea de modele masculine de urmat”, ne informează site-ul www.internationalmensday.com.
La nivel mondial, femeile militează pentru egalitate cu partea masculină, dar trebuie să acceptăm că oricât ne-am strădui, nu se nimerește totdeauna ca semnul matematic dintre bărbat și femeie să fie „=”. Sigur, sunt multe domenii de activitate în care femeile nu doar că egalează bărbatul, dar îl și depășesc. Teoria cu egalitatea între sexe se aplică și în funcție de educație, cultură, nivel social, ș.a. Nu cred că o femeie cu patru clase dintr-un cătun uitat de lume, înțelege sensul acestei sintagme. Ea știe că bărbatul e capul familiei și în principiu, cocoșul cântă în ograda personală.
Astăzi, zi de sfârșit de toamnă cenușie, e despre ei, despre bărbații din viața noastră, fără de care n-am fi complete. El este combustibilul fără de care n-am arde, radiind în juru-ne candoare. El ne oferă echilibrul de care și cea mai bărbată-femeie are nevoie, deși nu vrea să recunoască. El, pilonul gingășiei noastre, merită sărbătorit în fiecare zi. Soțul, iubitul, tatăl, fratele, au un rol esențial în viețile noastre și ca atare își merită pe deplin dreptul de a avea nu doar o zi internatională a lor, ci dreptul la toată iubirea și prețuirea noastră. Așadar, „La mulți ani!” bărbaților din viața noastră și mulțumim că ne suportați toanele care, totuși, ne fac speciale!