Încă o splendidă abjecție

loading...

 

Asist, de ceva timp, la meciul arbitrat de Liviu Dragnea în care, după eliminări succesive, au rămas în teren ministrul justiției, ghinionist în statură, dar guraliv ca o fanfară, și procurorul general, insubordonat prin plusul de cetrimetri din anatomie și mândru printr-o strungăreață în vorbire, care nu-l face mai chipeș.
Ambii îmi par subordonați nu ideii de Justiție și rigorilor dreptății, ci unor șefi pământeni. Unul linge pantofii, de altfel lustruiți de un întreg partid, ai lui Dragnea, care-l amenință periodic cu scoaterea pe tușă, ceea ce „piticului erotic” – de ce i-or fi zicând așa? – îi cade strâmb, celălalt dă cu alifii din slană de mistreț pielea bocancilor alpini ai stăpânului pasionat de drumeții spre creste.
Ce mi-e limpede e că cei doi, să le zicem Tudorel și Augustin, nu se bat în grădina lor, pe chestiunile și neputințele reciproce, ci pe tarlalele unor latifundiari politici, dintre care unul – asta am zărit-o filmată – a ordonat să-i fie date cu var livezile de palmieri din hectarele atlantice ale Braziliei, iar alălalt – mai ordonat nițel – nu-și văruiește, din prudență, proprietățile în – sanchi – paragină . Bătălia celor doi bărbați nepolitici, fiindcă amândoi se trag din jumara afumată a justiției, pare între doi scunzi care au în spate două înălțimi. Că și înălțimile sunt, moral, pitice, asta-i altă socoteală.Dragnea și Iohannis  par, într-o lume liliputană, doi Guliveri.  Căpățâna unuia se vede pănă-n Teleorman, iar a celuilalt s-a văzut la Starssbourg,

Cică domnul Dragnea ar fi spus că dacă ”piticul erotic” nu duce până la cap ce i-a ordonat, îl dă afară din izmenuțele lui cu mânecă scurtă și nu-și va mai plimba cu góndola secretarele, fiindcă gârlele Veneției vor seca pentru el.

Celălalt, domnul Iohannis, n-a amenințat că retrage sprijinul, fiindcă mutul de la Parchetul General a început să vorbească bine, și stă, cu ochii pe el, ca pitonul, în așteptare. Se poate răzgândi, dacă cetățeanul european din el va avea vreo crampă vagă de nemulțumire.

Pare sinistră această bătălie prin interpuși, fiindcă Dragnea nu dă doi lei pe Tudorel și nici Iohannis nu pare a paria, până la sucombarea prin faliment, pe Lazăr, mai mult de cincizeci de bani.
Ce vreau să zis e că nicio bătălie nu mai e sinceră, ca-n vremea lui Mihai Viteazul, iar în spatele unei păruieli banale de chivuțe politice stă alta, urâtă, păcălitoare pentru plebe, care smulge cheliiile cu totul.

Doresc, chibiț imparțial, succes tuturor. Suporterii nu mai dau foc tribunelor, fiindcă îi vede doamna Carmen și mai face doi generali din amenzile aplícate pentru ”Jos”… Stăm cuminți, uitându-ne cum vă incendiați, cu petronsin slab și chibrite puține.

loading...

  1. Tudorache Mihai spune

    Despre cutremur nu scrii ??! N-ai mai scris de o saptamana. Scrie ,in schimb,pe pagina mea de fb.,Cornel Nistorescu si mai nou Stefan Ciolnoff,care am vazut ca te-a vizitat la Sangeru. La ce lucrezi ??! Coca,sotia,spune ca nu te citeste pentru scrii lung. Pe fb,trebuie sa fii concis. TT si-a insurat baiatul. Justitiabilii din Arad plang dupa Lazar …de la Rusca…care nu mai salveaza abatajul. Se duce la meseria initiala de tractorist cu carnet. A fost publicat carnetul pe fb. Aici se pricepe. Nu stiu de ce bagi mana-n foc pentru toti neispravitii,tupeisti. Noi nu avem justitie in tara noastra. Justitia,ca si securitatea sunt nereformate. Nici armata nu sta mai bine. Olga ne tot duce cu presul cu legea salarizarii si a pensiilor. Firea-idem-cu locuintele sociale. De ce taci !?? Nu e vreme de tacut ! Pe 4 noiembrie fac 78 de ani. Am trecut sub toate aspectele la ora de iarna. Coca cumpara vin de pe dealurile Cricovului. E de pe la voi ! E bun. A cumparat si un aparat electri de facut friptura la rotisor. E in focul pregatirilor pentru duminica viitoare,cand vin celellalte trei surori la ziua mea. Fiica nu vine,pentru ca am divortat de rusoaica-mama ei-cand ea avea paisprezece ani. Nu ne-am potrivit… Ne-am luat in pripa,din cauza ei,venita prea din vreme !?? Este orgolioasa. Luciana sper ca se simte bine in prezent.

  2. Tudorache Mihai spune

    Nu e nici o abjectie.Este ceea ce trebuia de mult sa se intample. Cum sa acceptam bunul plac al procurorilor Onea si Porocala in raport cu femeile tinere Cosma si Patru ,pe care le tineau zile intregi la dispozitia lor de masculi mizerabili !?? Cum poti fi atat de fals??!Te plangeai de tratamentul bunicului din partea procurorilor din dictatura,dar,te prefaci a nu observa aceleasi practici din democratia capitalista de treizeci de ani !??Pe cand era la Alba,Lazar a inchis noua dosare ale primarului Johannis si a pus unul in atentia lui in dosarul personal,spre a-i arata ca are obligatii.Legate de retrocedarile catre organizatia germanilor din Sibiu,considerata fascista in procesul de la Nuremberg si fara dreptul la retrocedari,fiind confiscare de statul roman. Justitia noua le-a retrocedat si Joha a devenit bogat. Ai aflat aseara de la Oana Zamfir ca undrea a transferat ilegal in SUA 2,5 milioane de euro,cu care a construit un cartier de blocuri in Miami !?? Astazi era vorba ca va fi eliberata. Ce au pazit serviciile si justitia pe care o tot lauzi !??

  3. Tudorache Mihai spune

    De tradatorul Tradiceanu si scriitorul armean VV nu zici nimic ??! Nu te preocupa soarta gazelor din Marea Neagra si pretul lor la incalzirea vastei tele locuinte ??!V rea pact cu opozitia pe justitie ??!Nu ti-e mila de cei care au facut si in democratie inchisoare, fiind ulterior achitati ??!Un romancier trateaza faptele din toate punctele de vedere.Mergi la radacina lucrurilor si nu la o pretinsa disputa formala !Justitia nu inseamna exercitatea bunului plac al unora pe libertatea altora. De Livia Stanciu nu ai de spus nimic.Era sustinaroarea de nadejde a procurorilor.De protocoale ai auzit? Sigur ca ai auzit,dar simplifici in mod nepermis aspectele. De dosarele membrilor CSM ai aflat ??! Dar de cele 445 de dosare ale magistratilor,tinute in atentia SRI??! Despre securisti nu scoti o vorba,desi amintesti adesea ca bunicul tau si-a epuizat viata sapand la canal cu lopata. Nu este un rechizitoriu in douazeci de puncte,asa cum a primit Lazar de la gondolier. Politie politica prin in termediul justitiei in democratie iar tu-romancier al zilelor noastre-te prefaci ca n-o observi !?? Mai bine nu mai atinge problema,decat s-o denaturezi prin tot felul de omisiuni… Dragnea-prin cele doua dosare instrumentate pana acum nu este vinovat. Au aparut sapte dosare ale lui Joha,masluite de Lazar,pentru a fi promovat.Asta se numeste coruptie.Tratata cu puscarie.Nu observi ca intre Medias si Alba a existat o conspiratie!?? Ca Ardealul practic este retrocedat la sasi si mai ales la unguri !?? Ieri a fost ziua regelului si ziua armatei. N-am vazut sa fi scris ceva… De la Sangeru par a fi tratate lucrurile superficial…Pune-te in locul celor care au fost urmariti si persecutati sub pretextul abuzului in serviciu,care a condus la inghetarea tuturor investitiilor !??Esti reporter de teren sau nu mai esti !??Cat se fura in alte tari cu staif si cat se fura in saracia noastra !??Multinationalele sunt nioste capuse,care pun in buget spaga. Dupa care,tot ele dau lectii despre morala !??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.