Manual, pe gaz sau electric? Ce pistol airsoft merită să alegi?

IMG 3707

ASG, o prescurtare a Air Soft Gun, este o replică a armei de foc perfect reprodusă. Foarte asemănătoare cu originalul, aceasta este folosită în jocuri organizate în spații amenajat după un scenariu pregătit anterior. Vrei să încerci, dar nu știi ce echipament de airsoft este pentru tine? Citește mai departe și verifică ce tip de replică merită să alegi.

ASG pentru începători și nu numai – verifică ce armă să alegi

În conformitate cu Legea în vigoare privind armele și munițiile, echipamentele airsoft nu sunt considerate o armă de foc. În practică, aceasta înseamnă că pistoalele de mână, cu gaz și electrice pot fi folosite în timpul jocurilor planificate anterior, chiar dacă decizi să folosești echipamente care împușcă bile metalice.

Astfel, replicile ASG sunt legale și sigure, iar distracția în sine este incitantă. Vrei să-ți încerci mâna pe câmpul de luptă sau poate că aventura ta cu replici airsoft va începe în curtea ta? Participi în mod regulat la astfel de jocuri organizate și ai decis să îți înlocuiești armele? Motivațiile nu contează – ghidul de mai jos îi va ajuta pe amatori și profesioniști să ia decizia corectă.

Pistoale de mână, sau cu arc – ideale pentru începători

Pistoalele de mână, numite pistoale cu arc, sunt arme airsoft dedicate începătorilor. Deși nu ar trebui să le folosești pe câmpul de luptă, cu siguranță este mai bine să le ai în timp ce te joci în curtea ta. Cum funcționează?

La pistoalele cu arc, bila este trasă de un curent de aer, care, la rândul său, este comprimat în cilindru prin mișcarea unui piston cu arc. De unde vine termenul „manual”? Această replică necesită înfășurarea manuală a arcului de fiecare dată după o lovitură. Este ușor de observat că, dacă vei fi atacat intens, o astfel de replică poate fi împovărătoare.

Pistoale cu gaz – o experiență reală

Pistoalele cu gaz sunt o propunere dedicată jucătorilor ASG mult mai avansați. În interiorul unui astfel de model există un rezervor cu gaz (de obicei dioxid de carbon) – prin care se trage bila. Această soluție nu necesită retensionarea arcului de fiecare dată, așa cum este cazul pistoalelor manuale. De ce este această soluție o opțiune pentru cei care au mai jucat deja?

Utilizarea acestui tip de armă garantează cea mai realistă experiență. În practică, aceasta înseamnă că atunci când tragi, trebuie să ții cont de senzația distinctă a reculului armei.

Pistoalele electrice – nu uita de încărcare

Încă mai cauți o replică care să îți permită să faci și mai mult pe câmpul de luptă? Verifică ce îți pot oferi replicile airsoft electrice. Prin ce se deosebește un astfel de echipament de airsoft și este potrivit și pentru începători?

Pistoalele electrice sunt echipate cu un motor cu un design special. Acest lucru permite sistemului de angrenaje să tensioneze arcul împreună cu pistonul. Când pistonul este eliberat, comprimă rapid aerul din cilindru și trage mingea. 

Atunci când alegi o replică electrică, trebuie să știi că va necesita încărcare regulată. Ieșirile spontane pe terenul de luptă pot, prin urmare, să nu fie întotdeauna posibile.

În funcție de scopul în care vei folosi pușca sau pistolul, alegerea trebuie luată în considerare cu atenție. Dacă este în principal pentru distracție (inclusiv cu participarea minorilor), se recomandă un pistol airsoft. Această variantă îți permite să te familiarizezi cu „arme” și tehnicile de tragere. Va funcționa excelent în spații mai mici unde nu există o zonă împrejmuită și securizată – de exemplu, în grădină. Cu toate acestea, ar trebui să îți amintești despre siguranța ta și a celorlalți. Pe măsură ce câștigi experiență și abilități, pistolul airsoft poate fi înlocuit cu o mitralieră sau o pușcă cu lunetă, ce permite o țintire mai precisă la distanță.

Parteneri