Cel mai bun ceai împotriva insomniei. Este potrivit și pentru cardiaci

 

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de anxietate și insomnie iar antidepresivele nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie pentru a scăpa de proasta dispoziţie. Suplimentele pe bază de plante şi vitamine pot alunga depresiile, la fel şi schimbarea stilului de viaţă. E nevoie de mai multă mişcare, un somn mai bun şi renunţarea la excitantele nervoase, precum cafeaua şi ţigara.

Rădăcinile uscate din valeriană alungă insomniile, iar uleiurile din lavandă, folosite în aromaterapie, vă ajută să vă relaxaţi şi să eliberaţi tensiunea.

Distribuie prietenilor

„Valeriana este un sedativ blând, vă ajută să adormiţi uşor şi nu are efecte secundare, precum barbituricele“, spune profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale.

Acesta vă recomandă să consumaţi valeriană fie în capsule, fie sub formă de tinctură, în ceai. „Un ceai sedativ bun este şi cel în care aţi combinat flori şi frunze de păducel cu «talpa gâştii» ori cel în care amestecaţi flori de levănţică şi flori de tei“, adaugă profesorul Ovidiu Bojor, potrivit doctorulzilei.ro.

Şi cardiacii pot beneficia de pe urma acestor „licori sedative“, deoarece ele irigă vasele de sânge.