Ovidiu Bojor, despre dieta longevității. Cum obținem o sănătate de fier și o viață lungă?

 

La 97 de ani, Ovidiu Bojor, academician și fondator al fitoterapiei moderne, are la fel de multă energie precum un tânăr. Specialistul este de părere că longevitatea este mai ușor de obținut decât am crede.

De fapt, simpla schimbare a stilului de viață și o dietă bogată în nutrienți sunt elementele de bază care ne pot oferi o viață lungă și sănătoasă.

Distribuie prietenilor

Fenomenul îmbătrânirii ar putea fi încetinit cu un aport optim de acizi nucleici, respectiv cu ADN (acid dezoxiribonucleic) și cu ARN (acid ribonucleic). Acești acizi sunt responsabili pentru reînnoirea celulelor din organism, susține Ovidiu Bojor, iar neînnoirea permanentă a celulelor înseamnă numai un lucru: tinerețe.

„Studiile au arătat că o celulă umană moare și se renaște la o distanță de un an și jumătate, doi, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitățile noilor celule se deteriorează treptat.
Cei care le pot întări sunt acizii nucleici. Îi putem găsi în germeni de grâu, pâine integrală, alge marine, fulgi de ovăz, ciuperci, leguminoase (soia, fasole, linte, mazare), spanac, andive, în miere și sucuri de fructe, în ouă și produse lactate”, dezvăluie Ovidiu Bojor.

Carnea trebuie evitată, spune academicianul, deoarece conține moartea animalului pe care ar urma să îl consumăm.

„Carnea conține în ea moartea animalului ucis. Consumatorii de carne, s-a dovedit, sunt mult mai agresivi. Celebrul medic japonez George Oshawa susține, de altfel, că hrana ideală pentru persoanele în vârstă ar trebui să cuprindă 60% cereale nedecorticate, 30% legume, fructe și semințe și doar 10% ouă, lapte și carne. Eu mânâns câte puțin, de 5 ori pe zi”, mai explică specialistul, potrivit doctorulzilei.ro.