Planta care vindecă sufletul și mintea!

craite

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii ”Adevăruri Ascunse”, despre beneficiile crăițelor și cum putem să le utilizăm cel mai bine.

„Sunt foarte bune ca medicament. Floarea se folosește des la diverse preparate. O putem bea ca ceai, o putem face ulei pentru boli de piele cum ar fi psoriazisul sau anumite iritații”

Cum se prepară acest ulei: se pun 150 gr de flori tocate bine într-un borcan de 500 ml. Jumătate de borcan de flori tocate și jumătate cu ulei de floarea soarelui. Se lasă o săptămână, 10 zile la macerat, la întuneric, apoi se strecoară”, a explicat Lidia Fecioru, conform Antena 3, citată de click.ro.

„Au un miros foarte puternic și sunt importante pentru sistemul nervos, pentru a adormi, pentru a ne vindeca sufletul, mintea. Ajută la regăsirea de sine. Tratamentul se face 2-3 luni: 21 zile cu 7 zile pauză. Se bea câte un pahar pe tot parcursul zilei.
Dacă vrem pentru stomac sau pancreas se pun 2-3 flori la un pahar de apă, deci mai concentrat. Bem ceai din ele pentru că este foarte aromat și bun”, a spus Lidia Fecioru.

Ce beneficii au crăițele?

Crăițele sunt printre cele mai îndrăgite flori ornamentale, dar aceste flori oferă mai mult decât un aspect vesel și vioi. Acese flori sunt pretutindeni. Le vedem în parcuri și grădini, iar uneori trecem nepăsători pe lânge ele. Ei bine, experții spun că aceste flori pot fi utilizate pentru proprietățile terapeutice excelente.

Iată câteva dintre ele:
este bogată în substanțe antispastice, vermifuge, hipotensive, digestive și purgative
tratează afectiunile pancreasului
psoriazisul
neurodermita
vederea slabă
tinctura de craițe ameliorează simptomele diabetului
calmează durerile musculare și articulare
ceaiul de crăițe ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale
această plantă ajută la sănătatea intestinului
previne sau ajută la eliminarea viermilor intestinali

Parteneri