• Home
  • Sănătate
  • Prof. dr. Ovidiu Bojor divulgă marele secret anti-îmbătrânire

Prof. dr. Ovidiu Bojor divulgă marele secret anti-îmbătrânire

Ovidiu Bojor, fitoterapeut cu o vârstă care a trecut bine de 90 de ani, dezvăluie rețeta prin care putem ține la distanță îmbătrânirea. ”Eu am adoptat un stil de viață sănătos abia după vârsta 50 de ani”, mărturisește celebrul profesor.

”Secretul constă în cumpătare. Poate o să vă mire, dar eu am devenit adeptul stilului de viaţă sănătos abia după vârsta de 50 de ani. Mai exact, am adoptat regula celor „trei de opt”, ideal pentru a trăi cât mai mult şi mai bine.

Această regulă constă în respectarea celor opt ore de activitate, opt ore de odihnă activă (lectură, muzică, plimbări şi cât mai puţin stat în faţa televizorului sau a calculatorului) şi opt ore de somn. Chiar dacă uneori muncesc mai mult de opt ore, niciodată nu renunţ la cele opt ore de somn. Dar cel mai important lucru este să nu faci din excepţie o regulă de viaţă,” a explicat fitoterapeutul.

Ovidiu Bojor a dezvăluit și care sunt regulile alimentare de la care nu se abate.
”În ceea ce priveşte alimentaţia, se spune că suntem ceea ce mâncăm şi cum mâncăm. Metaforic vorbind, unii oameni mănâncă cu polonicul, iar alţii cu lingura. Repede şi pe fugă. Eu, în schimb, mănânc cu „linguriţa”, adică mestec fiecare îmbucătură de cel puţin 20 de ori.

Şi ştiţi de ce? Pentru că digestia începe în cavitatea bucală, sub acţiunea enzimelor şi, prin urmare, stomacul nu mai trebuie să muncească până la epuizare. Aşa se explică faptul că am o stare de sănătate bună la 92 de ani. Nu am probleme de tranzit intestinal şi, în plus, îmi sunt protejaţi ficatul şi rinichii. Nu mai vorbesc de influenţa asupra psihicului. În plus, mănânc puţin şi des. Recomand cinci mese uşoare pe zi, în jurul orelor 9, 12, 16, 18, 21,” a completat doctorul în farmacie.
Sursa: www.doctorulzilei.ro

Parteneri