Semne că ai FICATUL intoxicat. Cum îl ajuți să se refacă

ficat gras   Ficatul nostru este ca o uzină în care se realizează, în acelaşi timp, sute de procese metabolice. De aceea, eliminarea toxinelor din ficat este o operaţiune ce nu trebuie neglijată pentru că îl ajută să se refacă. Pentru detoxifierea ficatului este foarte important să nu consumi alcool. Ficatul are rol central în metabolizarea proteinelor, grăsimilor, carbohidraţilor, dar şi în depozitarea vitaminelor A, D, E, K, în sinteza factorilor de coagulare, a bilei, dar şi în eliminarea toxinelor și, implicit, a medicamentelor.

Mai puţine grăsimi

Poți proteja ficatul printr-o dietă săracă în grăsimi dăunătoare – carne grasă, prăjeli, mezeluri, patiserie – şi prin reducerea aportului de alimente cu carbohidraţi rafinaţi, care conțin zahăr. Ficatul are rolul de a regla circulaţia sângelui, fabrică aminoacizi şi celule regeneratoare şi are un rol vital în detoxifierea substanţelor intrate în organism. Prin urmare, are nevoie de ajutor pentru a scăpa de toxine.

Apa cu lămâie şi usturoiul stimulează enzimele

Un mod simplu de a ne detoxifia ficatul este să bem apă călduţă cu lămâie în fiecare dimineaţă. Trebuie să foloseşti doar apă purificată şi o cantitate sănătoasă de suc de lămâie. Unii experţi sunt de părere că ficatul produce mai multe enzime stimulat de apa cu lămâie. De asemenea, este bine să adaugi usturoi în mâncarea gătită sau în salate. Acesta conţine componente ce pot activa enzimele din ficat, dar și alicină, şi seleniu, ambele substanţe fiind hepatoprotectoare. 21 de fructe au fost comparate, în cadrul unui studiu, şi s-a concluzionat că avocado ajută cel mai mult ficatul.

Ceaiul de cicoare, tonic

Bogat în principii amare, acid cicoric, cicorină, flavonoizi, compuşi triterpenici, insulină, arginină şi săruri minerale, ceaiul de cicoare acţionează ca un tonic asupra ficatului şi a aparatului digestiv. Acesta se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită şi are efect depurativ, antioxidant şi stimulent hepatic.

Semne că ai ficatul intoxicat •Acnee •Halenă şi gust neplăcut în gură •Gaze şi balonare •Indigestie •Stări de nervozitate •Constipaţie •Candidoză 500 g de struguri roşii trebuie să mănânci pe zi pentru a elimina toxinele din ficat.

Sursa – ziarulring.ro