Siminocul, ”Floarea nemuririi”, răsărit din lacrimile Fecioarei Maria, miracol pentru sănătate

 

Așa cum spune legenda, planta de siminoc a fost numită ”Floarea nemuririi”. În tradiţia populară se spune că din lacrimile Fecioarei Maria, căzute pe mormântul fiului său Iisus, a răsărit această plantă- miraculoasă: siminocul. De aceea, de la moartea lui Iisus, această plantă a fost numită ”Floarea nemuririi”.

De secole, siminocul este un remediu renumit pentru efectele sale terapeutice, fiind recomandat în tratarea a zeci de afecţiuni. Planta poate fi recoltată din luna iunie și până la sfârșitul lui septembrie. În mediul rural, siminocul are diferite denumiri: ochișori, flori de paie, cireșar , siminic, planta nemuririi și imortele, deoarece își păstrează culoarea și după ce se usucă.

Distribuie prietenilor

La scurt timp de la administrare, organismul se revigorează

”De-a lungul secolelor, planta este folosită în tratarea unor afecţiuni frecvente : tulburări digestive, insuficienţă hepatică, helmintiază, hepatită acută, pancreatită, ciroze și inflamaţii ale vezicii biliare. În același timp, tratamentul cu siminoc activează secreţia biliară, scade colesterolul, tratează și regenerează ficatul. La nivelul aparatului urinar, planta este un bun diuretic și tratează retenţia de apă. Infuzia și decoctul de siminoc sunt recomandate și în tratamentul altor afecţiuni frecvete: icter, meteorism, intoxicaţii, gută, reumatism și în stări de vomă. Siminocul are proprietăţi: diuretice, antialergice, antioxidante, expectorante și antiinflamatoare. Testele de laborator au scos la iveală un fapt îmbucurător: la scurt timp după administrarea infuziei de siminoc (chiar după patru-cinci zile ) se constată o îmbunătăţire a stării generale a organismului. Totodată, în urma unor cercetări laborioase, s-a constatat că această plantă românească, răspândită în toată Europa, este un remediu valoros împotriva otrăvirii cu metale grele și în prevenirea îmbătrânirii premature”, susţine Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie și nutriţie, în lucrarea ”Cartea sănătăţii tale”.

Siminocul este bogat în substanţe active
Puterea vindecătoare a plantei se datorează substanţelor active pe care le conţine: săruri amare, taninuri, uleiuri volatile, săruri minerale, flavonoide, pentru a le numi pe cele mai importante. În același timp, tratamentul cu siminoc ameliorează durerile reumatice și artritice, fiind de mare ajutor bolnavilor de gută.

Pentru uz medicinal, se folosesc florile și părțile tinere ale plantei, mai ales cînd aceste părți tinere sunt împodobite cu flori. Siminocul crește în locuri uscate și luminoase, în flora spontană, în zonele de câmpie și de deal.

Mai mult pe click.ro