• Home
  • Literatura
  • Vasile Soroceanu, reacție la romanul „Despre singurătate”: Este cartea OMULUI care a iubit binele și frumosul

Vasile Soroceanu, reacție la romanul „Despre singurătate”: Este cartea OMULUI care a iubit binele și frumosul

despre singuratate LA

Motto : „Viata ia sfarsit cand nu mai ai nimic de facut”(L.A)

M-am intalnit pentru prima data cu autorul in aceasta carte, cred ca la propunerea lui. Romanul, cu cele 86 de sectiuni, poate fi citit si pe sectiuni, adevarate schite de roman, fiindca, in final ,fiecare fragment realizeaza intregul.

Cartea este o invitatie si o provoacare pentru cititor sa-si cunoasca si sa inteleaga adevarata sa existenta, un ghem de contradictii, rezolvate „intamplator” de suflet, stapan al ECHILIBRULUI.
Romanul este o istorie actualizata traita de Scriitor alaturi /impreuna de contemporanii sai.
Cine vrea sa afle mai multe despre propria -ucenicie de om- poate lesne sa se substitue imaginar autorului. Sigur se va regasi in peste 80% din situatii asemanatoare.

SINGURATATEA nu-i scopul final al vietii, este numai vehiculul care te duce pe cele mai nebanuite poteci ale vietii traite, pana la limita mortii, dar si pe potecile sufletului care duc catre SINE, chiar daca EU-l vrea sa aiba intaietate.

Cartea abunda in metafore care sugereaza , pentru cine vede cand priveste si intelege cand aude, lumi nebanuite, toate ascunse in subconstientul nostru, cel care ne da semnale de avertizare sau de indemn de a face ceva anume. Te invita sa le completezi cu ceea ce-ai trait si, mai ales, cu ceea ce-ai visat si ai putea trai.

Romanul este si despre : prima atingere cu moartea, cum sa te ai bine cu Dumnezeu, despre comuniunea sufleteasca, despre despartiri si regasiri, despre inaltari si caderi, despre a invata sa traiesti vertical,perpendicular pe multiplicitate, despre adevarul rostit pe nume si pe care nimeni nu-l crede, prea obisnuiti cu Minciuna in rol de adevar.

Este cartea OMULUI care a iubit binele si frumosul,a trait de toate , conditie a intelegerii lumii . Stia ca omul este atat cat daruieste neconditionat. A daruit pan-n ultima clipa.

Intr-o lume dezorientata, o lume aflata in mari prefaceri, in special la nivelul Sufletului, romanul are si rolul de a ne trezi din amorteala si a incepe fiecare shimbarea in aceasta Resetare mondiala, pentru a ramane intregi la suflet, minte si trup.

Parteneri