Respectați-vă parinții la bătrânețe (o poveste emoționantă)

 

Un bărbat de 80 de ani stătea pe canapeaua din casă, alături de fiul său în vârstă de 45 de ani. Dintr-o dată o cioară se aseaza la fereastră.
Tatăl l-a întrebat pe fiul său: „Ce este aceasta?” Fiul a răspuns: „Este o cioară”.
După câteva minute, tatăl l-a întrebat pe fiul său a doua oară: „Ce este aceasta?” Fiul a spus: „Tată, tocmai ti-am spus ca este o cioară „.
După puțin timp, bătrânul părinte l-a întrebat din nou pe fiul său a treia oară: „Ce este aceasta?” În acel moment s-a simțit o expresie a iritării în tonul fiului când a spus tatălui său cu un reproș: „Este o cioară, o cioară”. Un pic după aceea, tatăl l-a întrebat din nou pe fiul său a 4-a oară: „Ce este asta?”
De această dată, fiul a strigat la tatăl: „De ce mă întrebi mereu aceeași întrebare, deși ti-am spus de atâtea ori că este o cioara”. Nu poți să înțelegi asta?
Puțin mai târziu, tatăl s-a dus în camera lui și s-a întors cu un jurnal vechi, prafuit, pe care îl întreținea de când s-a născut fiul său. La deschiderea unei pagini, el a cerut fiului său să citească acea pagină. Când fiul a citit-o, în jurnal au fost scrise următoarele cuvinte:
„Astăzi, micul meu fiu în vârstă de trei ani stătea cu mine pe canapea, când o cioară s-a asezat pe fereastră. Fiul meu m-a întrebat de 23 de ori ce a fost și i-am răspuns de 23 de ori că era o cioara. L-am imbratisat cu iubire de fiecare data cand mi-a pus aceeasi intrebare din nou si din nou de 23 de ori. Nu mă simțeam deloc iritat, mai degrabă simțeam afecțiune pentru copilul meu nevinovat „.
In momentul acela, ochii barbatului erau in lacrimi, si-a imbratisat tatal si si-a cerut iertare pentru comportamentul pe care l-a avut.
Asa ca..
Dacă părinții tăi ating vârsta înaintată, să nu-i respingi și să nu ii privești ca pe o povară, ci să le spui un cuvânt plin de har, să fii iubitor, ascultător, umil și bun cu ei. Aveti grija părinților voștri. De astăzi spuneți acest lucru cu voce tare: „Vreau să văd părinții mei fericiți pentru totdeauna. M-au îngrijit de când eram copil. Ei și-au întins întotdeauna iubirea altruistă asupra mea.

Citește mai mult pe: ZLU.ro
Viorel Iliescu