AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ceaiul alb, scut pentru sistemul imunitar, antiinflamator, antioxidant, adjuvant în arderea grăsimilor

 

Ceaiul alb, obţinut din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia Sinensis, își păstrează pe depin proprietățile terapeutice deoarece este mai puțin procesat. De asemenea, prin aroma sa inegalabilă, acest ceai exotic se deosebește de celelalre infuzii obținute din ceaiul verde și ceaiul negru.

”Licoarea aromată de ceai alb luptă eficient cu trecerea ireversibilă a timpului, cu îmbătrânirea prematură. Asupra efectelor sale antioxidante, foarte puternice, s-au pronunţat și specialiştii de la Universitatea Pace din New York. Într-un studiu recent, aceştia au demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80 la sută din majoritatea speciilor de virusuri şi de bacterii”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutrție, în studiul ”Cele mai valoroase ceaiuri antioxidante”.

Terapia cu ceai alb ajută la metabolizarea grăsimilor
Terapia cu acest ceai contribuie la scăderea în greutate și ajută la metabolizarea grăsimilor. Consumul consecvent de ceai alb intensifică arderea caloriilor atât de eficientă în curele de slăbire.

Ceaiul alb, un scut pentru sistemul imunitar
Specialiştii au constatat că flavonoizii conţinuţi de frunzele ceaiului alb au capacitatea de a preveni apariţia celulelor canceroase la colon, la sân sau la ficat. În acelați timp, numeroşii antioxidanţi din compoziția ceaiului alb sunt un scut pentru sistemul imunitar.

Infuzia este un tonic cardiac
Consumul de ceai alb este un tonic pentru motorul vieții-inima. Datorită efectului său energizant, specialiștii nu recomandă acest sortiment de ceai persoanelor hipertensive.

Ceaiul alb are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii
Ceaiul alb, obţinut din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia Sinensis, este superior din punct de vedere terapeutic confraţilor săi-ceaiul verde şi ceaiul negru. Fiind foarte puţin procesat, ceaiul alb îşi păstrează pe deplin proprietăţile terapeutice, iar aroma sa este inegalabilă. Un studiu recent realizat de Universitatea Kingston din Marea Britanie demostrează că „aristocratul” ceai alb, odinioară consumat numai de clasele aristocrate din China, are numeroase proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, iar acestea reduc riscul îmbolnăvirii de artrită reumatoidă şi de boli cardiovasculare. În plus, un consum consecvent de ceai alb previne îmbătrânirea precoce asociată cu acţiunea de degradare a colagenului şi elastinei din organism și ține la distanță infecţiile cu stafilococ şi streptococ.

Infuzia de ceai alb
Ingrediente: O linguriță de plantă uscată la o cană de apă fierbinte.

Preparare. Turnați apa fierbinte peste planta uscată. Spre deosebire de celelalte sortimente de ceai, în acest caz variază perioada de infuzare, în funcţie de varietate: Se infuzează 7 minute- ceaiul alb Pai Mu Tan şi 15 minute, varietatea Yin Zhen. Dacă preparaţi ceaiul într-un ceainic cu sită, încălziţi acest recipient, puneţi frunzele pe sită şi după ce se degajă aroma, turnaţi apa fierbinte. Nu depăşiţi perioada de infuzare, pentru că ceaiul devine amar. După perioada de infuzare, scoateţi frunzele din recipient şi amestecaţi bine lichidul, apoi turnaţi-l în ceaşca preferată. Savuraţi ceaiul, consumân-du-l cu înghiţituri mici.

Mai mult aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!