Dansul este un adevărat elixir al tinereţii pentru persoanele vârstnice!

Dansul e mai mult decât o formă de efort.

Indiferent de vârstă, dansul poate fi practicat fără probleme.
Pentru un copil, dansul este de ajutor în dezvoltarea armonioasă, pe un tânăr sau un adult îl ajută să se menţină în formă, iar persoanele vârstnice au parte de cele mai multe beneficii.

Dansul stimulează activitatea cerebrală şi ajută la dezvoltarea celulelor nervoase.

Distribuie prietenilor

Simpla învăţare a paşilor de dans ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a puterii cerebrale, mai ales în cazul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.
Un studiu elveţian a demonstrat că o lecţie de o oră şi jumătate de mambo sau cha-cha-cha, de două ori pe săptămână, dă rezultate mult mai bune decât şedinţele clasice de fitness.

Un alt studiu a fost făcut de cercetători de la o universitate americană, pe parcursul a douăsprezece săptămâni.

Grupul ţintă a fost constituit din persoane în vârstă, care sufereau de dureri la nivelul şoldurilor şi genunchilor şi au participat la cursuri de dans cu impact scăzut.

S-a constatat că persoanele participante au redus cu până la 39% medicaţia necesară calmării durerilor, iar cei care nu au luat parte la cursuri au înregistrat o creştere a acestui tratament cu 21%.

Un alt studiu realizat la New York asupra unui grup de persoane cu medie de vârstă de 80 de ani a arătat că participanţii şi-au îmbunătăţit considerabil echilibrul.

VEZI AICI CUM SĂ NE FOLOSIM CREIERUL LA O CAPACITATE CÂT MAI MARE

A învăţa un stil de dans reprezintă o modalitate extraordinară de a ţine în alertă memoria şi abilităţile cognitive.

Atenţia acordată mişcărilor şi completarea acestora cu cele ale partenerului/partenerei ajută la îmbunătăţirea activiăţii cerebrale.

Prin interacţiunea cu un grup format din persoane cu vârste apropiate, dansul poate ajuta la eliminarea stării de drepresie şi a sentimentului de singurătate de care suferă persoanele vârstnice.
Un alt aspect extraordinar legat de dans se referă la faptul că nu trebuie să fii expert pentru a dansa.

Chiar dacă persoanele vârstnice pot avea îndoieli în legătură cu acest aspect, plecând de la ideea că au „două picioare stângi” sau că nu pot executa anumite mişcări, există stiluri de dans potrivite pentru orice vârstă.

Alte beneficii ale lectţiilor de dans:
– Reducerea riscului de afecţiuni cardiace, a tensiunii arteriale, de apariţie a diabetului şi osteoporozei;

– Păstrarea unei posturi corecte;

– Creşterea nivelului de energie;

– Îmbunătăţirea densităţii osoase;

– Eliminarea stresului şi tensiunilor.

Mai mult pe Secretele.com