Șerban Cionoff: (CONTRA)PERFORMANŢĂ A LA DNA: DE LA MANIPULARE TELEPATICĂ LA FANTOME-RECLAMANT!

 Când am citit ştirea despre ultima ispravă- dovedită!- a procurorilor „cu Traian Băsescu în suflet” şi anume că plângerea în baza căreia DNA-ul l-a pus sub acuzare pe Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD şi vice-prim ministru al Guvernului, venea … de la un om trecut la cele veşnice prin anii *90, am crezut că nu văd bine! Nu de alta, dar în hârtiile ticluite de a-toate-ştiutorii deneaişti, Liviu Dragnea era acuzat pentru nişte fapte petrecute cam peste vreo 20 de ani de la moartea reclamantului, mai precis în vara lui 2012.

  M-am frecat la ochi şi am recitit ştirea. Tot la fel. După care, om de modă veche fiind, am zis că trebuie neapărat să aplic preceptul clasic potrivit căruia orice ştire trebuie verificată din trei surse. Aşa am şi făcut şi uite că până şi „Evenimentul zilei” a dat aceeaşi ştire. Ba încă pe un ton sec, fără comentarii zeflemisitoare şi fără răstălmăciri partizane, cum ne-a obişnuit atunci când cineva cutează să ridice cuvânt despre ultra-independenta noastră justiţie- în general şi despre hiper-bine-intenţionata DNA- în mod foarte particular.

 Văzând că pe făgaşul acesta n-am avut câştig de cauză, mi-am zis cum că  fiind noi ţara care i-a dat umanităţii şi pe Ion Luca Caragiale şi pe Urmuz şi pe Eugene Ionesco, trebuie că la mijloc este o farsă, ceva care să mai descreţească frunţile acestui norod mult prea încercat de soartă. Da, dar textişorul cu pricina nu a apărut nici într-o revistă de umor (fie el şi umor negru) şi nici nu s-a dat la  un show-TV sau la un recital a la „Vacanţa Mare” şi altele de genul acesta. La Teatrul „Tănase” nici vorbă de aşa ceva. Şi atunci?…

Distribuie prietenilor

Atunci mi-am adus aminte, mai bine mai târziu decât niciodată!, că singura sursă credibilă de la care,de altfel, a emanat docomentul rămâne tot  DNA. Care DNA are la activ şi ultra-discutatul dosar „Privatizarea ICA”, în care Dan Voiculescu a fost acuzat că a influenţat prin mijloace telepatice o anumită decizie care să-i fie favorabilă. Realizând, în acest fel, o performanţă unică nu numai în practica judiciară a scumpei noastre patrii sau a celei a Uniunii Europene, ci, direct, una la nivel planetar dacă nu chiar intergalactic.

 Iar, dacă a fost posibil ca o instituţie esenţială a democraţiei moderne şi a statului de drept să emită o asemenea inovaţie, pe cale de consecinţă nu văd de ce nu s-ar fi putut ajunge şi la o asemenea isnoavă. Nu de alta dar aceasta este una tipic „a la DNA”?! Închid ochii şi parcă îi văd pe imparţialii procuratori de dosare cu dedicaţie numai bune să îi dea fiori de plăcere Amiralului Dezastrului Naţional, adunaţi la ceas de seară într-o odăiţă bine ferită de ochii neaveniţilor, gata să îi ia declaraţie reclamantului decedat.

 Vă imaginaţi cum ar decurge discuţia:

–         Domnule Fantomă, cum doriţi să vă consemnăm depoziţia împotriva lui Liviu Dragnea: pe SMS, pe messenger sau în manuscris olograf?

Lăsând, acum, gluma la o parte, ajungem la partea cea mai gravă a poveştii. Fiindcă, deşi au trecut  trei zile de când Liviu Dragnea a făcut, răspicat, cu voce tare, cu subiect şi predicat, această declaraţie stupefiantă, nimeni , de la DNA sau chiar de la CSM, nu a catadixit să o infirme. Oare de ce?

 Râdem noi ce râdem, dar dacă până aici s-a ajuns în ceea ce priveşte alienarea sistemului de justiţie, atunci chiar că încep să cred că nouă, muritorilor de rând, nu ne-a mai rămas decât o singură scăpare.

 Să ne adunăm în jurul focului magic, să ne ridicăm privirile spre ceruri şi să rostim, cutremuraţi, incantaţia eminesciană:

 „Cum nu vii, tu Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,

   Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,

   Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,

   Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

 

                                                                         Şerban CIONOFF