Șerban Cionoff: PREŞEDINTE EXPIRAT, CAUT PRISTANDA!

Aţi observat, sunt convins, şi dumneavoastră că ori de câte ori se întâmplă ca o instituţie a statului să iasă de sub tutela firmei spoliatoare „Băsescu şi băieţii lui”, numaidecât sar de treişpe coţi în sus gealaţii propagandişti şi o acuză de „partizanat politic” şi de „dezinformare tendenţioasă a opiniei publice”. Beneficiarii şi manipulatorii fiind, se putea altfel?, actualii guvernanţi.
Nu am de gând, la o adică, să ţin partea actualei echipe de la Palatul Victoria, dar nici nu pot să nu remarc faptul că nu Demisul Naţional şi ceata lui sunt cei mai în măsură să vorbească despre asemenea lucruri şi mai ales să ridice deget acuzator. Rostind, chiar, o sintagmă-cheie, nimicitoare la adresa Institutului Naţional de Statistică:”Minciună prin omisiune”. Ca şi cum, Măre Doamne, pe vremea când respectiva instituţie făcea jocurile dubioase ale Amiralului Dezastrului Naţional, clocotea de rigoare şi dădea peste margini de imparţială politic ce era…
Aşadar, preşedintele în curs de expirare a ieşit la pupitrul său de vorbe goale şi a aruncat cu piatra în ograda INS-ului. Mai mult, l-a acuzat , direct, pe şeful instituţie, profesorul Tudorel Andrei, de dezinformare. Mai precis de faptul că a ascuns, românilor şi străinătăţii, faptul că ţara noastră a intrat în recesiune. Nici nu se stinseseră ecourile sudălmilor lui Zeus- Suspendatu* că a ieşit la drumul mare şi Mihai Răzvan Ungureanu- alt independent de mama focului!- şi a cerut demiterea profesorului Andrei. Fireşte, tot pe motiv de dezinformare şi de „minciună prin omisiune”.
Cum spunem şi mai înainte, nu am nici motiv şi nici dispoziţie ca să iau partea INS-ului sau a directorului său. Cu atât mai mult cu cât şi eu cred că toată povestea se datorează (şi) unor carenţe de comunicare. Precizez, însă, că, spre cinstea sa, exact cel vizat, profesorul universitar Tudorel Andrei, a declarat, public şi nesilit de nimeni, că în condiţiile în care EUROSTAR- institutul de statistică al Uniunii Europene- nu va confirma datele prezentate în documentul făcut public de către INS, domnia sa îşi va prezenta demisia. Or, cum, cel puţin până la ora când scriu aceste rânduri, nu am cunoştinţă ca EUROSTAR să îşi fi făcut publică părerea, eu zic să nu ne pripim şi să mai aşteptăm spre a judeca, în cunoştinţă de cauză, despre ce este vorba în propoziţie.
În ăst timp, vă sugerez să ne mai aplecăm asupra sintagmei fulmicotonante „minciună prin omisiune” pe care a aruncat-o Scandal-Vodă. Şi, spre exemplu, să ne amintim că , exact cu doi anişori şi un pic în urmă, adică pe când lui Flotă Naţională Zero îi cam tremurau nădrăgeii de pe el pe motiv de referendum, unul dintre atuurile de care el şi gaşca lui s-au folosit din plin spre a invalida votul majorităţii covârşitoare a românilor le-a fost furnizat taman de către INS. Mai precis de către directorul de atunci al institutului, Virgil Voineagu, care declara , solemn şi ferm că „în sistemul statisticii oficiale nu există surse de date care să permită stabilirea cetăţenilor români cu drept de vot în sensul legislaţiei în vigoare la 29 iulie 2012.”
Asta se întâmpla, aşadar, în iulie 2012! Pentru ca, în iunie 2013, când se fuseseră finalizate rezultatele recensământului – din 2011!- să se constate că scorul dat la Referendumul din 2012 erau perfect valabile. Iar, dacă îmi aduc eu bine aminte, aceste rezultate, comunicate de către INS, nu au fost contestate nici de către Traian Băsescu şi nici de către ciracii săi. Deşi era limpede ca lumina zilei că , pe undeva, cumva, putea fi vorba tot despre un fel de „minciună prin omisiune”. Ghici-ghicitoarea mea-unde, când şi cum?
În acest caz, mai poate fi crezut Traian Băsescu atunci când ridică acuzator deştişorul său fleoşcăit- inchizitorial pe motiv de „minciună prin omisiune”. Nu e bine, ne bine domnule(încă) preşedinte! Măcar acum, la spartul târgului, renunţaţi să îl mai ţineţi pe Pristanda pe post de statistician.
Şerban CIONOFF