• Home
  • Sănătate
  • Te scoli dimineața cu dureri de spate? Ți se pare că ai îmbătrânit? Iată remedii…

Te scoli dimineața cu dureri de spate? Ți se pare că ai îmbătrânit? Iată remedii…

doare spatele 1

De ce ne doare spatele dimineata? Ți se pare că îmbătrânești?  Au apărut niște semne care nu erau?
Unul dintre cele mai neplăcute semne ale îmbătrânirii este rigiditatea corpului la trezire. Dacă te trezeşti mereu dimineaţa cu spatele înţepenit şi dureri de coloană, iată ce măsuri trebuie să iei ca să preîntâmpini aceste probleme.

Cauzele ascunse ale durerilor de spate de la trezire
Durerile de spate induse de somn sunt cel mai adesea cauzate de aliniamentul greşit al coloanei vertebrale. Cei mai mulţi dintre noi nu au o postură perfectă, iar activităţile din timpul zilei pot începe să suprasolicite muşchii spinali, ceea ce duce în timp la simptome dureroase.

De exemplu, statul pe scaun pe toată durata zilei poate duce la supratensionarea muşchilor şoldurilor şi, astfel, la curbarea exagerată a coloanei lombare. De asemenea, statul în poziţie cocoşată supratensionează muşchii umerali, provocând dureri cervicale.

Anumite poziţii de dormit pot exacerba aceste probleme musculare. Poziţia fetală, pe care mulţi dintre noi o considerăm cea mai confortabilă pentru dormit, tinde să curbeze exagerat coloana vertebrală şi să tensioneze picioarele.

Dormitul pe spate, pe de altă parte, poate duce la arcuirea coloanei lombare. Dormitul pe stomac poate împinge şoldurile înapoi, ducând din nou la curbarea coloanei lombare. Toată presiunea pusă pe coloana vertebrală şi pe muşchii spinali poate provoca dureri la trezire sau chiar şi în timpul nopţii.

Corectarea problemelor
Din fericire, există câteva remedii simple pentru aceste tipuri de dureri de spate, toate constând în ajustarea poziţiei obişnuite de dormit. De cele mai multe ori, persoanele cu dureri de spate cronice constată că ajustarea poziţiei spatelui pe timpul somnului reduce semnificativ durerile.

Primul pas constă în aşezarea sub cap a încă unei perne înguste (sau chiar a unui prosop) pentru a ridica puţin gâtul şi a reduce tensiunea de pe vertebrele cervicale. Mai aşază, apoi, o altă pernă sub genunchi pentru a detensiona vertebrele lombare.

Dacă nu reuşeşti să dormi pe spate, există şi alte opţiuni pentru evitarea durerilor de coloană. Dacă preferi să dormi pe burtă, de exemplu, plasează o pernă îngustă sub şolduri.

De asemenea, dacă preferi să dormi în poziţia fetală, aşază o pernă între genunchi ca să aliniezi şoldurile între ele.

Prevenirea durerilor de spate pe timpul zilei
Până la urmă, nu este vorba doar de modul în care dormi. Postura şi activităţile de pe parcursul zilei au şi ele un efect semnificativ asupra muşchilor spinali.

În timpul zilei, ai grijă să menţii o postură corectă la locul de muncă şi ia pauze scurte la intervale regulate. În timpul pauzelor, ridică-te în picioare, fă câţiva paşi şi fă câteva exerciţii uşoare de stretching.

Mai mult pe Secretele.com

Parteneri