Bună seara, iubito

bună seara, iubito, te aștept ca din cer
să-mi aduci continente de palid mister
cu trenul acesta personal și stingher
bună seara, iubito, te aștept ca din cer

bună seara, iubito, pot să-ți spun prin cuvinte
că puține mai sunt pe pământ lucruri sfinte
că intră iubiri prematur în morminte
bună seara,iubito, pot să-ți spun prin cuvinte

bună seara, iubito, sunt destui care vor
să ne pună la ușa iubirii zăvor
să pună cătușe cuvântului dor
bună seara, iubito, sunt destui care vor

Distribuie prietenilor

bună seara, iubito, te aștept ca și când
numai dragostea noastră ar fi pe pământ
mai presus de căderi, de măriri, de cuvânt
bună seara, iubito, te aștept ca și când

M-am supărat, în ultima vreme, constatând că multe dintre poeziile mele și în special cea postată mai sus, devin un fel de creații populare, cu autor necunoscut. Dizolvarea mea în creația populară nu m-ar insulta, dimpotrivă, dacă unii nu s-ar
cocoța cu bocancii pe poeziile mele, mutilându-le, trunchiindu-le, făcând din ele hârtie de împachetat nerozii. Că un vers devine reclamă de bomboane rafaelo sau ceva de genul ăsta, fără să-mi ceară voie și fără să-mi trimită, așa, pentru copii, o cutie cu dulciuri drept scuză pentru furt, nu mă miră. Dar să îndeși versuri întregi ale mele și strofe cu totul pe care să ți le asumi și să defilezi cu ele în univerul nostru de manele e prea de tot. Mă supăr și mă duc la legea care-mi apără dreptul de creator. Că madam Loredana uită să mă pomenească și-mi îndeasă versuri în toate prostiile ei muzicale recente, e în rețeta dâmbovițeană. Dar că nenea Adrian Sârbu, patron de televiziuni și de multe altele, îmi utilizează într-un serial cinematografic de succes înțeleg, Inimă de țigan sau de țigancă, versurile, la începutul și la sfârșitul fiecărei secvențe, e furt și măgărie. Nu m-a întrebat dacă vreau, dacă sunt de acord și dacă nu cumva munca poeților, nu doar a zidarilor și tâmplarilor, merită plătită. Loredana măcar, pentru că de la Sârbu, în materie de ciordeli intelectuale nu am așteptări, putea să spună, măi fraților, primele mele două discuri, Bună seara, iubito și Un buchet de trandafiri, cuprinzând vreo șaisprezece piese muzicale, sunt toate pe versurile poetului Lucian Avramescu. N-ar fi normal să-i cerem încuviințare să facem terci și plastilină din munca lui?
Am instalat, mai sus, desenul de strofe al unei poezii de dragoste ca pe o eșarfă bătută de vânt. Am scris-o eu, cândva, îndrăgostit poate, supărat poate, de parcă mi-ar fi dictat-o cineva pitit în inima mea. E o respirație. De ce mi-o șterpeliți și faceți din ea gologani nemeritați, nefericiților?