AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Secretul socătei perfecte! Rețeta tradițională aromată cu un ingredient neașteptat!

Rețetă de socată tradițională aromată cu un ingredient secret. Iată cum poți pregăti, acasă, această băutură răcoroasă. Socata poate fi consumată și cu al

Socata este o băutură tradițională răcoritoare, preparată din flori de soc, care poate fi îmbunătățită cu un ingredient secret pentru un gust distinct. Rețeta propusă include drojdie, pentru a conferi băuturii o notă mai acidulată. Prepararea se realizează în câteva zile, la soare, iar rezultatul poate fi consumat simplu sau combinat cu alte băuturi, precum limonada.

Ingrediente pentru socata tradițională

  • 15 flori de soc;
  • 10 litri de apă;
  • 5 lămâi;
  • 10 frunze de mentă;
  • 1 kilogram de zahăr;
  • 5 grame de drojdie;
  • Un borcan mare, igienizat, pentru preparare.

Pașii pentru prepararea socatei

  • Se asigură igienizarea borcanului înainte de a începe prepararea.
  • Se adaugă în borcan florile de soc, feliile de lămâie, frunzele de mentă, zahărul și drojdia, apoi se toarnă apa. Compoziția se amestecă până la dizolvarea completă a zahărului.
  • După amestecare, borcanul se închide ermetic, pentru a preveni pătrunderea aerului.
  • Borcanul se lasă la soare timp de patru zile, timp în care se recomandă gustarea periodică pentru a verifica evoluția aromei.
  • Când socata atinge gustul dorit, se strecoară și se toarnă în sticle, care vor fi păstrate la rece.

Conform Jurnalul.ro, această metodă simplă păstrează caracterul tradițional al socatei, oferind totodată o notă personală prin utilizarea drojdiei, care intensifică aciditatea și aroma băuturii.

te băuturi, precum limonada. Iată rețeta!

Iată o rețetă de socată tradițională aromată, dar care are un ingredient secret pentru a-i oferi un gust aparte. Pentru a fi mai acidă, în socată poate fi pusă drojdie (sau boabele de orez, ținute până când băutura poate fi consumată).

Rețetă de socată tradițională aromată cu un ingredient secret

Ingrediente pentru o socată răcoroasă:

  • 15 flori de soc;
  • 10 litri de apă;
  • 5 lămâi;
  • 10 frunze de mentă;
  • Un kilogram de zahăr;
  • 5 grame de drojdie;
  • *Un borcan mare în care va fi pregătită băutura.
  • Pașii pe care îi poți urma pentru a pregăti această rețetă de socată:

    • Asigură-te că borcanul este igienizat corespunzător, înainte de a prepara băutura cu flori de soc.
    • Apoi, ingredientele de mai sus se adaugă în borcan și se adaugă apă. Trebuie să amesteci compoziția până când zahărul se topește. După aceea, asigură-te că închizi corespunzător capacul borcanului, pentru a nu lăsa aerul să pătrundă.
    • Borcanul cu flori de soc va fi lăsat la soare timp de 4 zile. Se recomandă ca băutura să fie gustată regulat, pentru a-i verifica gustul, arată Jurnalul.ro. Apoi, când socata a atins aroma perfectă, poate fi strecurată și turnată în sticle. Poate fi ținută la rece.
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!