A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Viorel Iliescu și binele aflat, din belșug, în sufletul lui

0 538

 

E un tânăr din satul meu. Născut, ca și mine,  la Sângeru. A respirat aici, ceea ce doctorii numesc, ”aer rezidual”, adică acela care-ți rămâne toată viață – într-o infimă parte –în plămâni, după ce ai tras în piept prima avântată și țipătoare respirație.

Viorel Iliescu este unul dintre fruntașii, prin pricepere, ai internetului. Construiește site-uri, imaginează minuni, acolo unde priceperea, nu a mea, care tinde spre zero, ci a celor ca el, e pirpirie. Dar el are un lat de palmă mai sus decât toți ceilalți pe care-i știu ca specialiști în noua tehnologie și comunicare electronică.

Dar nu despre înalta lui calificare într-un domeniu care azi devine de vârf, vreau să scriu. Ci despre faptul că acest tânăr de douăzeci și ceva de ani, care s-a format singur, s-a automodelat, nu și-a pierdut calitatea umană, instinctul și bucuria de a face bine, de a-și ajuta semenii găsiți la ananghie.

La Sângeru, un potop de o oră a distrus câteva case și a aluat vieți de copii. În satul Lapoș, de unde a pornit viitura, câteva case au fost prăduite cu totul de puhoaie. Oamenii n-au murit, dar au rămas fără bunuri, fără sprijin, fără nimic. Ei bine, acest internetist – nu știu cum se cheamă meseria – a inițiat un cont de ajutorare care nu poate fi deschis decât prin Anglia, într-o sofisticată încrengătură de date bancare și bani strânși prin Facebook.

Rezultatul unei dorințe de a ajuta a sensibilizat oameni, nu mulți, dar suma strânsă s-a ridicat la circa 5000 euro, bani depuși, prin notariat, de Viorel Iliescu, în mâna celor năpăstuiți. În plus, din munca lui a cumpărat uneia din familiile rămase fără nimic, un telefon nou, un aragaz și i-a dat și ceva bani.

E un puști de douăzeci și ceva de ani. Are probabil, o iubită, pe lângă iubirea de calculator. Și-a cumpărat singur mașină, muncind zi și noapte, la acest sistem ghilotinant al vieții multor tineri, dar viața lui n-a fost mutilată. Dimpotrivă. Bravo, Viorel! Gestul tău a surprins multă lume din Sângeru și Lapoș, iar convingerile legate de eșuarea multor tineri au suferit o ajustare stimabilă, în sensul că generația care vine n-a pierdut, din genă, omenia.
Lucian Avramescu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More